Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
Ciao, log in
Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Voedingsadvies in Italië

  • Buitenlandse reizen worden een stuk lastiger als u een voedselallergie hebt of vegetariër bent. Hieronder staan wat tips van To Toscane voor uw vakantie in Toscane en in de rest van Italië.




  • Advies over glutenvrije producten en gerechten in Italië

    Italië is een geweldige plek om naar toe te gaan voor mensen die lijden aan coeliaki, dus mensen die geen gluten kunnen verdragen. Italianen zijn zich zeer bewust van deze ziekte, en wat er wel en niet gegeten kan worden. De belangrijkste zinnen om te onthouden zijn "io sono celiaco" en "senza glutine" zodra u deze zinnen zegt tegen een ober of kok dan wordt er meteen uitgelegd wat er wel geschikt is om te eten. U zult verbaasd zijn over de keuze uit een breed assortiment.

    Er bestaat een gids waarin specifieke restaurants worden beschreven in Italië die volledig glutenvrij koken. http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=the+gluten+free+guide+to+italy
    U zult echter genoeg keus hebben in alle restaurants.
    Er bestaat een Iphone App - alleen in het Italiaans - voor het controleren van gerechten op een menukaart:
    https://itunes.apple.com/it/app/mangiare-senza-glutine/id391222845?mt=8
    De meeste restaurants hebben een duidelijk GF op de kaart staan naast gerechten die glutenvrij zijn.
    Bij apotheken kunt u het beste glutenvrije producen aanschaffen, maar ook in de supermarkten is een scala aan producten aanwezig.
    De Italianen vatbaar voor coeliaki en ongeveer 1% van de bevolking wordt hiermee gediagnosticeerd. Kinderen in Italië worden routinematig getest op coeliaki voordat ze naar school gaan als onderdeel van het vaccinatiepakket. Het is wettelijk verplicht dat elke plaats die voedsel aanbiedt ook glutenvrije producten heeft.

    En wijn is altijd glutenvrij! Coca Cola Light die in Italië wirdt geproduceerd is niet glutenvrij, dit heeft te maken met de kleur.

    We raden u aan om de kaart te printen van onderstaande link om mee te nemen naar Restaurants en winkels.
    http://www.celiactravel.com/cards/italian/





  • Vegetarische/veganistische restaurants
    Bij aankomst in Toscane verwachten veel mensen everzwijnstoofpot, Fiorentina-biefstuk en andere vlees- en wildgerechten. Maar het merendeel van de traditionele lokale gerechten zijn gebaseerd op wat de armere bevolking vroeger at. Dat wil zeggen: gerechten zonder vlees maar met veel bonen en groente, op zeer smakelijke wijze bereid. Ribollita, panzanella, pici cacio e pepe en fagioli all'uccelletto zijn waarschijnlijk het bekendst.     
    Hier zijn wat websites die u kunnen helpen om een vegetarisch/veganistisch restaurant te vinden als u liever geen risico loopt.
    www.happycow.net/europe/italy
    www.vegdining.com/GetRestList.cfm?rgk=EU-ITA
    www.vegguide.org/region/67

Beleef een officiele Toscane Tour met

Sla de wachtrij over: rondleiding door galerie Accademia in Florence

Bezoek de galerie Accademia en bekijk tijdens een 1 uur en 15 minuten durende rondleiding onder andere de 'David', Michelangelo's iconische Florentijnse meesterwerk! Sla de wachtrij over met een priority-toegangsbewijs en leer meer over enkele van 's werelds mooiste stukken uit de Renaissance. Bekijk Michelangelo's onvoltooide beeldhouwwerken 'Prigioni' en 'San Matteo', kijk uw ogen uit bij 'David' en ontdek intrigerende werken van kunstenaars als Botticelli, Lippi en nog veel meer.

vanaf 38 Euro

Early Morning Accademia Gallery Tour with Skip-the-Line Ticket

You might be short on time in Florence, but it doesn't mean you cannot get to know the famous David by Michelangelo! Enjoy an exclusive early morning access to the Accademia Gallery when the crowds hasn't arrived yet, in order to understand why the David is such a symbol in a quick but professional way. Skip the line tickets included! And once the guided tour is over you could continue exploring the Museum if you wish!

vanaf 38 Euro

Boutique Cooking Class in a 17th Century Tuscan Estate in Chianti

Enjoy an authentic off the beaten cooking class in a 17th century Tuscan estate, in the heart of the Chianti region, only 8 miles away from down town Florence. You will learn how to make a typical Italian five course menu to also make with your family and friends back home. The property is surrounded by 20 acres of land, cultivated with vines and olive groves; we produce Trebbiano and San Giovese wines, and Extra Virgin Olive Oil. This property is drenched in history; it was purchased in the 1960s by the Chef's father, the abstract painter Francesco Clemente. The cottage, that used to be his painting studio, was turned into a cooking studio about 10 years ago, and still today, art and food blend together to create a magic atmosphere. After all, food is art, and your hosts will be happy to help you create your culinary masterpiece with extreme love and passion.

vanaf 130 Euro

The Three Tenors in Concert at Auditorium Santo Stefano

Inspired by the world-renowned ‘Three Tenors’ of Luciano Pavarotti, Plácido Domingo and José Carreras, this unforgettable concert and the magnificent performance of opera arias and Neapolitan songs will leave a wonderful memory of your journey to Italy.

vanaf 35 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook