+31 (0)202253633

Login


Afreizen naar Toscane

Reizen in Toscane is gemakkelijk, dankzij de vele transportmogelijkheden in het gebied. Het openbaar vervoer is in de steden heel goed. Als u wat rustige dorpjes wilt gaan bekijken, dan is het makkelijker om de regio met de auto te gaan bekijken.

In dit gedeelte van onze reisgids vindt u alle informatie die u nodig hebt over het reizen naar en in Toscane. Het is handig om deze informatie vooraf door te nemen, zodat u uw vakantie goed kunt plannen.

Er staan aanbevelingen in voor goede, betrouwbare autoverhuur- en taxibedrijven. U zult er ook belangrijke informatie over autorijden in Italië, reisverzekeringen en vluchten naar Toscane in vinden.

Afreizen naar Toscane

INFORMATIEGIDS OVER AUTOVERHUUR IN TOSCANE | TO TOSCANE

Als u de allerbeste stukken van Toscane wilt zien, dan is een auto huren zeker de moeite waard. Toscane heeft verschillende adembenemend mooie wegen om over te rijden en fantastische landschappen die u kunt bewonderen terwijl u rijdt. Met de hulp van Rhinocarhire.com Rhinocarhire.com hebben we een lijst samengesteld met enkele tips voor het huren van een auto in Toscane.
Tankregeling – Bij het brandstofbeleid Vol-Vol haalt u de huurauto met een volle tank brandstof op. Let erop dat de tank ook daadwerkelijk vol is. Wanneer dat niet het geval is, moet u de precieze tankinhoud op uw autohuurcontract laten vermelden. Bij het terugbrengen van de huurauto moet u deze met een volle brandstoftank inleveren. U moet dus zelf tanken bij een lokale benzinepomp. Indien u de huurauto niet met een volle tank inlevert, wordt de ontbrekende brandstof plus servicekosten in rekening gebracht. Houdt daarbij rekening met een fors bedrag. De optie Vol-Vol is bij vele autoverhuurbedrijven de gebruikelijke tankregeling.
Kinderzitjes – een kinderstoel bijboeken kan heel duur zijn, prijzen beginnen vanaf ongeveer 10 euro per dag. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunt u uw eigen kinderzitje kosteloos meenemen, neem hiervoor contact op met uw luchtvaartmaatschappij. Als u besluit om uw eigen te brengen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een draagtas om uw autostoel te beschermen tijdens de reis. Als u uw eigen kinderzitje meeneemt dan bespaart u niet alleen op de kosten van het huren van een kinderzitje, maar ook kunt u erop vertrouwen dat uw kind de comfort en de veiligheid heeft van het kinderstoeltje die ze thuis gebruiken.
De auto inleveren – Zorg ervoor dat u de auto weer inlevert in dezelfde staat waarin de auto heeft opgehaald. Als de auto vies is zorg er dan voor dat u deze wast om extra kosten te voorkomen. De kosten van het autoverhuurverblijf zullen vele malen hoger zijn dan de kosten van de wasstraat.
Eigen risicoverzekering – Controleer de eigen risicoverzekering (borg) en zorg ervoor dat u weet hoeveel u betaalt. Het bedrag kan variëren van auto tot auto en van leverancier tot leverancier. Over het algemeen is de borg tussen de 800-1200 EUR. Er zijn verschillende opties beschikbaar met betrekking tot het betalen van het eigen risico.
- Verlaag het eigen risico tot nul wanneer u een contract afsluit bij het verhuurkantoor. (Ongeveer 20 euro per dag en kan worden toegevoegd wanneer u de auto ophaalt)
- Sluit een verzekering af bij een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij. (Tussen 5 en 10 euro per dag)
Creditkaart – Bij de meeste verhuurmaatschappijen heeft u een creditkaart nodig om een auto te huren, sommige verhuurmaatschappijen accepteren ook een normale bankpas. Controleer de algemene voorwaarden met betrekking tot de betaalmethode voordat u de auto boekt.
Locatie – Verhuurmaatschappijen buiten het vliegveld zijn over het een stukje goedkopen, het enige nadeel is dat u met een shuttlebus vanaf het vliegveld naar de verhuurder moet afreizen. Een auto huren bij een verhuurmaatschappij op het vliegveld is dus een stuk sneller maar tevens een stukje duurder.
GPS – Alle klanten van To Toscane ontvangen een routebeschrijving naar het vakantiehuis, u kunt echter alsnog uw navigatiesysteem gebruiken. Als u een goed data plan heeft dan kunt u tevens Google maps of een vergelijkbaar systeem gebruiken, houd er rekening mee dat dit soort programma’s altijd de kortste route berekenen, in Toscane kan dit betekenen dat u via kleine onverharde wegen wordt gestuurd die mogelijk alleen toegankelijk zijn met een 4x4. In dit geval kunt u het beste onze routebeschrijving gebruiken.
Beoordelingen – Bekijk altijd de beoordelingen van de door gekozen verhuurder om te zien hoe de vorige klanten hun services beoordelen, let hier vooral op waar voor geld, wachttijden, en de kwaliteit van de auto’s. De laagste prijs is niet altijd de juiste keuze.
Rijbewijs - U heeft geldig rijbewijs nodig. Zorg ervoor dat u deze bij de hand heeft wanneer u uw auto gaat ophalen. Als u geen EU rijbewijs heeft dan moet u een internationaal rijbewijs aanvragen voordat u op vakantie gaat.

Lees verder

INFORMATIEGIDS OVER TAXI'S IN TOSCANE| TO TOSCANE

Komt u niet met de auto en bent u niet van plan een auto te huren in Toscane? Dat is geen probleem. U kunt gemakkelijk taxi's nemen, zeker als u in één van de steden verblijft. In Toscane is het niet mogelijk om op straat taxi’s aan te houden: u moet naar een taxistandplaats lopen. De taxistandplaatsen bevinden zich meestal op grote marktpleinen en bij trein- en busstations. U kunt ook vooraf een taxibedrijf bellen.

De meeste taxi's in Toscane gebruiken een taximeter, dus u hoeft niet over de prijs te onderhandelen. NB: als u van een stad naar een klein dorp gebracht wordt, waar de taxi waarschijnlijk geen passagier voor de terugrit kan vinden, dan kan het dubbele tarief berekend worden.

Wij kunnen u een aantal taxibedrijven in Toscane aanraden. Bekijk de onderstaande lijst, kies een paar bedrijven en houd de gegevens bij de hand tijdens uw vakantie. Dan weet u zeker dat u een betrouwbaar Toscaans taxibedrijf gebruikt.

Lees verder

Vluchten

Vluchten naar Toscane. De meeste klanten van To Toscane vliegen naar Pisa of Florence. Andere luchthavens om te overwegen zijn Bologna, Perugia en Rome. Vanaf hier kunt u met een huurauto naar uw vakantiehuis rijden. Het is aan te raden om een huurauto ruim voor uw vertrek te boeken bij gerenommeerde autoverhuurbedrijven zoals Auto Europe.
Vroege vlucht - overnacht bij de luchthaven
Wanneer u ver van het vliegveld woont of een zeer vroege vlucht heeft is het prettig om bij de luchthaven van uw keuze te overnachten. Bij alle luchthavens die vluchten verzorgen naar Italië is dit mogelijk. Op verschillende websites is informatie over hotels op de luchthaven te vinden.
Luchthavens Nederland
Er zijn drie luchthavens in Nederland die vluchten naar Pisa, Florence, Bologna, Perugia en Rome uitvoeren waarvan Schiphol Airport (Pisa, Florence, Bologna, Perugia en Rome) de grootste is. De andere twee luchthaven zijn Eindhoven (Rome Ciampino, Pisa) en Rotterdam / Den Haag (Pisa, Rome Fiumcino).
Luchthavens België
Vanaf Brussel kunt u naar Toscane vliegen zonder tussenstop naar Perugia, Pisa, Bologna of Rome.
Vanaf Charleroi kunt u vliegen naar Florence.

U kunt direct boeken bij de luchtvaartmaatschappijen, een andere manier om te boeken is om de volgende websites te gebruiken die handig zijn om vluchten naar Italië te vergelijken:
Nederland
www.ebookers.nl
www.cheaptickets.nl
www.skyscanner.nl
www.lowcostairlines.nl
België
www.vlegtickets.be
www.goedkopevliegtuigtickets.be
www.skyscanner.nl
www.lowcostairlines.nl

Een reis- of annuleringsverzekering kunt u bij uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten.

Lees verder

Trein


Een alternatieve manier van reizen is per trein. Er zijn goede internationale verbindingen vanuit Europa naar de meest Italiaanse steden en ook een uitgebreid netwerk van stoptreinen die de kleinere steden en dorpen aandoen.
Kaartjes zijn gewoonlijk niet al te duur en u kunt uw creditcard/pinpas gebruiken.

Omio
Omio is een handig platform om verschillende reismogelijkheden naar een bestemming te vergelijken. Ook kun je via de website en app direct kaartjes bij spoorwegmaatschappij Trenitalia boeken.
www.omio.nl
Autoslaaptrein
Een goede website voor autoslaaptreinen binnen Europa is
http://www.autoslaaptrein.nl/
Voor de Italiaanse spoorwegen, waaronder ook internationale treinen naar en van Italië.www.trenitalia.it

De trein is in Italië een uitstekende manier voor een dagreis naar de historische steden en kleinere plaatsen. Als u aan boord bent, kunt u achterover leunen en ontspannen en naar het steeds veranderende uitzicht uit het raam kijken. Laat de auto staan…neem de trein en geniet van de reis.

Er zijn een aantal manieren om kaartjes te kopen: bij plaatselijke reisagenten bijvoorbeeld, maar u kunt tegenwoordig ook voor vertrek uw kaartjes via internet boeken. Bezoek de website van de Italiaanse spoorwegen www.trenitalia.com voor de meest recente informatie over kaartjes en treintijden.

Er zijn verschillende soorten treinen in Italië. De treinen en hun symbolen vindt u hieronder vermeld.

Eurocity (EC) en EuroNight (EN). Voor snel, intercontinentaal reizen door heel Europa en zowel overdag als ‘s nachts naar Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Kroatië, Slovenië, Praag en Boedapest.
Eurostar (ES) en Intercity (IC). Dit zijn sneltreinen die tussen de belangrijkste Italiaanse steden rijden. Eurostar-treinen zijn zeer snel, erg comfortabel maar ook erg duur: u hoeft geen stoel te boeken, omdat dit automatisch gebeurt, wanneer u een kaartje koopt. Stoelreservering bij Intercity-treinen is optioneel en kost €3; Tijdens de spits raden wij u zeker aan stoelen te boeken.
Raid (R) – een lange-afstandssneltrein, stopt op veel stations.
Espresso (E) – stopt op alle belangrijke stations, en daarom is deze langzamer dan de Rapido!
Inter-Regionale (IR) – reist tussen regio’s en soms alleen in het weekend en de vakantieperiodes.
Regionale Diretto (D) – reist sneller dan de Locale en stopt op minder stations. Deze trein reist binnen een regio en aangrenzende regio’s, bijvoorbeeld binnen Toscane of tussen Toscane en Umbrië
Regionale Locale (L) – stoptrein die op elk station binnen een regio stopt, bijvoorbeeld van Florence naar Siena stopt deze op alle tussenliggende stations, zelfs in de kleinste dorpjes.

De volgende woorden komen wellicht van pas als u op het treinstation bent.
treni in arrivo - aankomende treinen
treni in partenza - vertrekkende treinen
binario - perron
in orario - op tijd
in ritardo - vertraagd

Voordat u de trein instapt, moet u ervoor zorgen dat u uw kaartje valideert bij een van de machines (“obliteratrici”) op het perron. U kunt geen kaartjes aan boord meer kopen! Als u uw kaartje niet valideert voor de reis of als u reist zonder een geldig kaartje, dan kunt u hiervoor een boete krijgen. In de grotere steden, bijvoorbeeld Rome en Milaan, zijn kaartjes voor de bus, de metro en de trein geldig gedurende een bepaalde tijdsperiode, meestal een uur en een kwartier, zodat u zo vaak u wilt kunt in-, uit-, of overstappen binnen de periode die op het kaartje aangegeven staat. Met hetzelfde kaartje kunt al het openbaar vervoer in een stad gebruiken, maar slechts één metrorit is toegestaan. Wanneer u in Rome en Milaan bent, kunt u een dagkaart die 24 uur geldig is kopen. Daarmee kunt u een hele dag met de bus, metro en tram reizen.
Hieronder is een alfabetische lijst met alle stations in Toscane met hun adressen en provincie. Om routes, dienstregeling en de prijs van kaartjes te controleren, gaat u naar de wesbite www.trenitalia.com


Lees verder

Verzekering


To-Toscane verkoopt geen reisverzekeringen of annuleringsverzekeringen.

We raden onze klanten altijd aan om een reisverzekering af te sluiten, met name een ANNULERINGSVERZEKERING. Het aangaan van een huurovereenkomst van een vakantiehuis is een juridisch bindend contract. In geval van een annulering, om welke reden dan ook, is de huurder wettelijk aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten. To Toscane raadt klanten met klem aan om een annuleringsverzekering voor de huurkosten af te sluiten zodra de boeking van een vakantiehuis is voltooid.
Hieronder treft u enkele suggesties voor verzekeringsmaatschappijen waar u een annuleringsverzekering kunt afsluiten. Klikt u op de links dan wordt u doorverwezen naar de annuleringsverzekering die aangeboden worden door de verschillende maatschappijen.
Nederland
Interpolis
ANWB
Europeesche
Centraal Beheer Achmea
Allianz Global Assistance
België
Annulatieverzekering
Ethias
Allianz Global Assistance
Europ Assistance
VAB
Toeris

Lees verder

Autorijden in Italië

Om auto te rijden in Italie moet men een aantal belangrijke dingen onthouden;
Wanneer u autorijdt in Italië moet u altijd deze documenten bij u hebben:
Rijbewijs
Document voor autoregistratie/logboek(deze dient standaard bij alle huurauto’s geleverd te worden)
Autoverzekering (hiervoor dient men te zorgen voor alle huurauto’s)
Andere Italiaanse wetten
Snelheidsbeperking Autostrade 130 km – snelwegen met groen gekleurde borden
Snelheidsbegrenzing Super Strade verschilt/gewoonlijk 90 km – dubbele ventweg met blauwe borden - gratis
U moet identificatiedocumenten te allen tijde bij u hebben (paspoort).
Binnen 20 meter van uw aankoop moet u uw aankoopbon hebben.
In voertuigen, wanneer u parkeert, moet u de zichtbare klok op de ruitenwisser draaien op de tijd dat u parkeert. Doet u dit niet, dan kunt u een parkeerbon krijgen.
Checklist als u uw eigen auto gebruikt of een huurauto uit een ander land
Voordat u begint met uw trip naar Toscane met uw eigen auto, raden we u de volgende checklist aan.
1 Controleer de verzekering – zorg ervoor dat u weet wat u moet doen als er een ongeluk gebeurt.
2 Verzekering tegen defecten – controleer of u volledig verzekerd bent als het voertuig het niet meer doet!
3 Onthoud dat u altijd RECHTS moet rijden – we raden u aan dat u een sticker op uw stuurwiel plakt om u eraan te herinneren rechts te blijven rijden, zelfs de meest ervaren chauffeur zou dit moeten doen.
4 Autoservice – controleer dat er voldoende service aan uw auto is uitgevoerd, waaronder ook de banden en de remmen één week voordat u weggaat.
5 Als u een auto hebt gehuurd in een ander land, ga dan na dat u deze over de grens mee kunt nemen
Italiaanse snelwegen
Er zijn benzinepompen die 24 uur per dag open zijn, u kunt proberen de tank te vullen voordat u de snelweg verlaat, brandstof is some moeilijk te vinden op het platteland en is duurder. In Italië kan men tolgelden betalen per creditcard, die is vaak makkelijker op lange reizen.
Voor de meest recente verkeersinformatie over Italiaanse snelwegen, benzinepompen en een rekenmachine voor tolheffingen www.autostrade.it (Engelse versie beschikbaar)
Kaarten
Voor uitmuntende kaarten en rij-instructies klikt u hier om te kijken naar de website van Michelin Deze site vermeldt ook de kosten van tol.

Lees verder

Algemene informatie

TELEFOON
Om vanuit Italië naar het buitenland te bellen, kiest u eerst 00, dan het landnummer, laat vervolgens de eerste 0 van het netnummer weg en kies dan rest van het nummer. Openbare telefoons werken meestal met telefoonkaarten die bij bars, tabakswinkels en krantenwinkels te koop zijn. Er zijn nog maar weinig openbare telefoons die op munten werken. Tussen 's avonds 22.00 uur en 's morgens 8.00 uur zijn de gesprekskosten lager. Datzelfde geldt voor zaterdagmiddag, zondag de hele dag en feestdagen.
Internationale telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij de meeste tabakswinkels en sommige tijdschriftenkiosken/winkels.
Bellen vanuit een openbare telefooncel - Neem de hoorn op en wacht tot u de kiestoon (twee korte piepjes) hoort. Scheur de geperforeerde hoek van de kaart af voordat u deze gebruikt. Steek munten of uw telefoonkaart aan de rechterkant in het telefoonapparaat. Het door u betaalde geldbedrag moet nu aan de linker bovenkant van de telefoon verschijnen. Kies het nummer.

VEILIGHEID
Pas altijd en overal op voor zakkenrollers, vooral in grotere steden en drukke omgeving zoals markten, stations enzovoort. Pas ook op voor personen die u om geld vragen: niet stilstaan, dit soort lieden negeren en gewoon doorlopen. Laat al uw waardevolle bezittingen en documenten in de kluis van uw hotel. Neem alleen mee wat u echt nodig hebt. Laat nooit waardevolle spullen in auto's achter, ook niet uit het zicht.

VERLIES EN DIEFSTAL
Als u bent bestolen bent of iets hebt verloren, moet u een proces-verbaal voor de verzekering laten opmaken. "Dit heet een "denuncia" ofwel aangifte die u moet doen bij het plaatselijke Carabinieri politiebureau en waarvan u een kopie kunt verlangen. Deze aangifte moet binnen 24 uur na het voorval worden gedaan.

BANKEN
Valuta en traveller's cheques kunnen worden ingewisseld bij banken en hotels.
Banken zijn doorgaans open van 8.20 tot 13.20 uur en één uur in de namiddag (meestal van 15.00 tot 16.00 uur maar het kan per bank variëren), maar niet voor het omwisselen van valuta. Neem voor alle transacties uw paspoort mee. Controleer altijd of u het juiste bedrag hebt ontvangen en of u uw paspoort hebt terugkregen. De meeste banken betalen contant geld uit op een credit card service en hebben Cashpoint faciliteiten.
Houdt u er rekening mee dat creditcards niet algemeen in Italië worden gebruikt en zeker niet voor voor kleine bedragen. Sommige hotels accepteren geen creditcards voor de betaling van extra's.

TRAVELLERS CHEQUES - Nummer voor spoedannulering
(Gratis telefoonnummers in Italië)
American Express……………800 864046 (druk vervolgens op 0)
Citicorp………………………....800 057083
Thomas Cook………………...800 872050
Visa…………………………......800 018548

POST
"Postkantoren zijn uitsluitend open van 8.30 tot 13.00 uur behalve in de grotere steden waar sommige tot 17.00 uur open blijven. Postzegels ("francobolli") kosten voor brieven en briefkaarten binnen de EU evenveel. Postzegels zijn ook te koop bij sigarenwinkels ("Tabacchi") en bars (let op een grote zwarte T op een bord buiten de winkel). Meestal kunt u ze samen met prentbriefkaarten kopen.
Het herkenningsteken voor een postkantoor in Italië is een gele cirkel met de letters PT in zwart erop gedrukt.

ZEBRAPAD
Kijk bij het oversteken van de weg altijd eerst naar links en rechts en probeer voor uw eigen veiligheid altijd op een zebrapad over te steken.
Helaas is het niet zo dat u automatisch voorrang hebt door op een zebrapad te gaan staan en dus stoppen auto's niet om u te laten oversteken, wat in veel andere landen wel het geval is. Maar met een beetje geduld en voorzichtigheid laat iemand u wel passeren.
Als er echter geen zebrapad is waar u wilt oversteken, steek de straat dan extra voorzichtig over en steek NOOIT over als de stoplichten op rood staan - zelfs als er nergens een auto te bekennen is. Dit is in het belang van uw eigen veiligheid.

MEDISCHE ZORG
Als u tijdens uw verblijf een arts nodig hebt, neem dan contact op de eigenaar van de villa om u te helpen. Als u tijdens het weekeinde of 's nachts dringend medische hulp nodig hebt, kunt 118 bellen. Apotheken ("Farmacia" - herkenbaar aan een groot groen verlicht kruis) zijn meestal open van maandag tot zaterdag en ze hanteren dezelfde openingstijden als winkels. In de grotere steden openen ze op zondag om beurten, in kleinere steden zit er meestal een briefje op de deur met een telefoonnummer voor noodgevallen. Anders dan in sommige landen verkopen apotheken geen parfums, ontwikkelen ze geen rolfilms en verlenen ze geen assistentie aan dragers van een bril of contactlenzen.
De meeste medicijnen zijn niet zonder recept verkrijgbaar - afhankelijk van het geneesmiddel kan een recept van een arts worden verlangd.

ZIEKENHUIZEN
Als u de pech hebt dat u in een ziekenhuis moet worden opgenomen, vergeet dan niet uw verzekeringspapieren naar het ziekenhuis mee te brengen.
Ziekenhuizen hebben een afdeling Spoedeisende Hulp ("Pronto Soccorso") die 24 uur per dag geopend is.

ROKEN
Roken in openbare gelegenheden is verboden; als u betrapt wordt krijgt u een boete.

WATER
Het water uit de kraan is in Italië is niet altijd prettig om te drinken. Als u wilt kunt u flessen mineraalwater kopen in uw hotel, supermarkten, bars, restaurants en winkels ter plaatse. Er zijn twee soorten:
Water met belletjes - 'Acqua Minerale con gas'of ' Frizzante'
Stil water - 'Acqua Minerale naturale'of 'Senza gas'

MUGGEN
Deze kunnen voor sommige mensen een probleem zijn, vooral als u "zoet bloed" hebt maakt u meer kans om slachtoffer te worden! De plaatselijke apotheker kan u anti-insectenbeetzalf of -sprays leveren.

ELECTRICITEIT
In Italië is de netspanning 220 volt.

KERKEN EN KATHEDRALEN
De meeste kerken en kathedralen in Italië sluiten tijdens de lunchpauze.
Bij wijze van respect wordt in het algemeen geëist dat vrouwen bij een bezoek aan kerken hun schouders bedekken en zich onthouden van het dragen van korte rokjes en korte broeken. Ook van mannen wordt verwacht dat ze uit respect een lange broek dragen.

IN DE RIJ STAAN
Helaas staan Italianen niet graag in de rij en hebben ze de neiging naar voren te dringen. Vaak kan dit heel vervelend zijn (vooral als u hierdoor de bus mist!). Onthoud dus: Doe in Rome zoals de Romeinen doen".

FOOIEN GEVEN
Deze gewoonte is in Italië op grote schaal gebruikelijk. In restaurants en bars bijvoorbeeld is een fooi van 10% gebruikelijk en taxichauffeurs, kruiers en minibuschauffeurs verwachten ook een fooitje. Geef echter geen klein muntgeld omdat dit als een belediging kan worden opgevat!

LANDELIJKE FEESTDAGEN
1 januari -- Nieuwjaarsdag (Capodanno)
6 januari Driekoningen (La Befana, een soort heks die extra kerstspeelgoed en snoep brengt)
Pasen
Tweede Paasdag
25 april -- Bevrijdingsdag
1mei -- Dag van de Arbeid
2 juni -- Festa della Repubblica
15 augustus -- Tenhemelopneming (Ferragosto - een belangrijke vrije dag)
1 november -- Allerheiligen (Italianen brengen een bezoek aan hun kerkhoven)
8 december -- Maria Onbevlekte Ontvangenis
25 december -- Kerstmis (Natale)
26 december -- Sint Stefanus

Op alle feestdagen zijn winkels, banken, musea e.d. allemaal gesloten. Restaurants en bars zijn open; het is raadzaam op deze dagen een tafel te reserveren omdat het dan erg druk kan zijn.
Veel steden vieren een plaatselijke feestdag ter ere van de patroonheilige van stad. Bij deze gelegenheden kunnen banken e.d. gesloten zijn, maar alleen in die bepaalde stad.

Lees verder

Reisinfo

De Italiaanse posterijen kennen vaak vertragingen. Brieven tussen Italië en andere Europese landen nemen gewoonlijk tussen de zeven en tien dagen om aan te komen. Men kan postzegels krijgen in postkantoren en bij tabakwinkels. Uren van postkantoren: 0800/0830-1200/1230 en 1400/1430-1730/1800 Maandag tot vrijdag, alleen zaterdagmorgens.

Lees verder

Tussenstops

Hotels in Pisa

Hotel Bologna
Via Mazzini 57
56125 Pisa
tel: +39 050 502120
fax: +39 050 43070
e-mail: hotelbologna@csinfo.it

Dit is een comfortabel hotel, ideaal voor een nacht voordat u van de luchthaven van Pisa vertrekt.

Lees verder

Uw hond mee op vakantie

Kunt u niet genieten op vakantie als uw viervoetige gezinslid er niet bij is? Met To Toscane neemt u uw hond met gemak mee op vakantie. We hebben een uitgebreide selectie huisdiervriendelijke vakantiehuizen en –appartementen die u kunt boeken.

Toscane is een ideale vakantiebestemming voor hondeneigenaars en hun trouwe viervoeters. Uitgebreide stranden en weidse landschappen, vakantiehuizen waarbij u zo de natuur in kunt stappen: daar wordt iedereen gelukkig van.

Er zijn wel een paar dingen die u moet overwegen om een vakantie met uw hond onvergetelijk te maken, en het team van To Toscane kan u precies vertellen wat deze dingen zijn. We staan u bij met raad en daad, informatie en tips!

Lees verder

CO2 Compensatie

Wat is CO2-compensatie?

Elk keer dat we onze huizen verwarmen, een vlucht maken of autorijden, komt er CO2 vrij in de atmosfeer. CO2 is een broeikasgas dat vrij komt als fossiele brandstoffen zoals olie, gas of kolen verbrand worden.
Compenseren betekent dat men iemand betaalt om CO2 in de atmosfeer te verminderen met dezelfde hoeveelheid die door uw activiteit wordt toegevoegd. Op deze manier kunt u de CO2 neutraliseren of in evenwicht brengen.

Compenseren stelt u in staat de schade te herstellen die door uw uitstoot van CO2 van uw vlucht wordt veroorzaakt door projecten op het terrein van duurzame energie te bekostigen die het CO2-gehalte in de atmosfeer verminderen.

U kunt gemakkelijk compenseren. Controleer hier hoeveel u compenseert.  De volgende keer dat u een vlucht boekt, kunt u via Greenseat compenseren.

www.greenseat.nl
Groener reizen met GreenSeat
•De uitstoot van broeikasgassen door reizen draagt bij aan klimaatverandering.
•Begin met het maken van een groene keuze. Door te kiezen voor een vervoerswijze die minder fossiele brandstoffen verbruikt, zorgt u dat de CO2-uitstoot van de reis beperkt blijft. Door de CO2-uitstoot van je reis te compenseren zorg je dat de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer niet verder stijgt.
•Door uw uitstoot te compenseren geeft u huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. De projecten die u mogelijk maakt slaan twee vliegen in 1 klap; Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en is tegelijkertijd een vooruitgang voor de lokale families. U kunt dit mogelijk maken.

Waarom compenseren?
Elk uur dat we vliegen, produceert ieder van ons ongeveer 0,1 ton C02. Bijvoorbeeld een retourtje van Pisa naar Londen bestaat uit vier vlieguren – uw CO2-emissies zijn 0,27 ton, een kost van 2,06 GBP.

wat hetzelfde is als:
de haardroger twee weken aan laten staan of
een pan non-stop gedurende 13 dagen op het vuur hebben staan of
de spelcomputer zes maanden gebruiken of
gedurende 18 jaar de tv op stand-by laten staan of
de auto vijf dagen gebruiken.

Overweeg telkens wanneer u vliegt CO2 te compenseren!

Lees verder

To Toscane vakantiehuizenaanbod

Weet u niet zeker wat voor soort vakantiehuis u zoekt of welke locatie het beste bij u past? Wij helpen u graag om uw perfecte vakantie te boeken. Hier vindt u een handige gids met verschillende soorten vakantiehuizen die wij in heel Toscane verhuren.

Wat voor soort vakantiehuis u ook zoekt, u zult het zeker vinden als u de onderstaande informatie bekijkt. U kunt het type vakantiehuis selecteren, maar denk ook aan de locatie waarin het vakantiehuis zal staan.

Hieronder staan enkele van de belangrijkste regio's voor u beschreven, zoals Chianti, Toscane en Umbrië. 

We verhuren een groot assortiment aan vakantiehuizen en elke vakantiewoning heeft een eigen karakter en stijl. Onze vakantiehuizen worden zorgvuldig door onze medewerkers uitgekozen. Wij bieden de hoogste kwaliteit en al onze vakantiehuizen worden persoonlijk goedgekeurd door To Toscane. Bekijk de onderstaande informatie over ons Toscaanse vakantiehuizenaanbod en boek meteen uw vakantie met To Toscane.

Lees verder

Voedingsadvies in Italië

Buitenlandse reizen worden een stuk lastiger als u een voedselallergie hebt of vegetariër bent. Hieronder staan wat tips van To Toscane voor uw vakantie in Toscane en in de rest van Italië.

Lees verder
Aanvraagformulier