Login


Afreizen naar Toscane

Zelfs in de beste situaties kan stress ontstaan, maar ieder van ons kan helpen om stress te verminderen. Wat betreft een reis naar Toscane, hebben we dit deel van onze gids samengesteld om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Hier vindt u ook veel advies over hoe u zich het beste kunt verplaatsen in de Toscaanse steden en op de wegen van de regio. Hoewel het openbaar vervoer in de steden goed is, is de gemakkelijkste manier om het platteland en de dorpen te verkennen de auto.

Op de volgende pagina's vindt u uitgebreide informatie over hoe u de stress van het reizen kunt minimaliseren. Of u nu op zoek bent naar een huurauto, een taxi, informatie over het meenemen van huisdieren of verzekeringsaanbiedingen, wij hebben alles wat u moet weten op deze pagina's op een zeer praktische manier samengesteld.

Afreizen naar Toscane

Een auto huren in Toscane

Om het meeste uit Toscane te halen raden we het huren van een auto aan. Hiermee kunt u de prachtige stadjes op heuveltoppen verkennen, die alleen toegankelijk zijn via kleine weggetjes met adembenemende uitzichten, en het biedt u de vrijheid om het prachtige landschap van de regio in uw eigen tempo te verkennen.

Er zijn tal van mogelijkheden om rechtstreeks vanaf het vliegveld een auto te huren, dus er is zeker een optie die bij u past.

Lees verder

VluchtenKlik hier voor een prijsopgave
Met het vliegtuig naar Toscane?
Wilt u naar Toscane vliegen? Dankzij onze partner Skyscanner vindt u hier de beste prijzen.
Snel en eenvoudig boeken
Skyscanner's gebruiksvriendelijke zoekmachine helpt u bij het vinden van de juiste vlucht. Hier kunt u in alle rust uw vlucht boeken, zonder verborgen kosten of onaangename verrassingen.
Reizen met een zuiver geweten
Sommige van de vluchten op Skyscanner zijn gemarkeerd als 'Environmentally Friendly Choice', waardoor u kunt kiezen voor de vlucht met de laagste uitstoot.

Lees verder

Verzekering


Bij To Toscane begrijpen we dat u graag volledige zekerheid wilt wanneer u uw vakantie bij ons boekt. Uw vakantie is belangrijk en indien onvoorziene omstandigheden zich voordoen, wilt u weten dat uw vakantie, en uw geld, veilig zijn.

Om deze reden beschouwen wij een reisverzekering als een essentieel onderdeel van uw vakantie, en, zoals vermeld in onze Algemene Voorwaarden, vragen wij dat alle leden van uw reisgezelschap een adequate dekking hebben voor de duur van uw vakantie.

De reisverzekering helpt niet alleen bij eventuele tegenslagen die u kunt ervaren en die van invloed kunnen zijn op uw vakantie, maar helpt ook om u als huurder te beschermen tijdens uw verblijf in een van onze huuraccommodaties.
Verzekering bij annulering en medische noodgevallen
Wij raden u aan grondig na te gaan wat wel en niet gedekt is door uw verzekeringsmaatschappij zodat u weet of u voldoende dekking heeft voor uw reis. Zorg er in ieder geval voor dat u een annuleringsverzekering heeft voor het geval u uw vakantie moet annuleren. Verder is het raadzaam een verzekering te hebben die dekking biedt voor onder andere: gezondheids- en medische noodgevallen, reisonderbreking en persoonlijke bezittingen.
Dekking voor onvoorziene schade
Het laatste waar u zich tijdens uw vakantie zorgen over wilt maken zijn extra kosten voor wanneer dingen niet helemaal volgens plan verlopen. Ongelukken gebeuren echter en daarom raden wij u aan ervoor te zorgen dat uw reisverzekering u en uw medereizigers dekt tegen onopzettelijke en onvoorziene schade tijdens uw vakantie.
Uw huisdieren verzekeren
Huisdieren zijn welkom in veel van onze vakantiehuizen en appartementen (u kunt een huisdiervriendelijk vakantiehuis vinden door de filters in onze  zoekfunctie te gebruiken). Wanneer u uw huisdier op vakantie meeneemt, raden wij u aan ook een verzekering voor uw trouwe viervoeter af te sluiten. Naast medische dekking is het belangrijk om een polis te overwegen die eventuele schade of letsel dekt, veroorzaakt door uw huisdier.

Lees verder

Voedingsadvies in Italië

Buitenlandse reizen worden een stuk lastiger als u een voedselallergie hebt of vegetariër bent. Hieronder staan wat tips van To Toscane voor uw vakantie in Toscane en in de rest van Italië.

Lees verder

Uw Gezondheid en Veiligheid

Uw gezondheid en uw veiligheid zijn onze grootste prioriteit. Samen met de To Toscane vakantiehuis eigenaren hebben we een aantal tips opgesteld om u te helpen veilig en gezond te blijven tijdens uw verblijf.
Zwembad Veiligheid en Hygiëne Tips
De zwembaden van onze Toscaanse vakantiehuizen hebben geen badmeesters, dus het is belangrijk om het ontwerp en de indeling van het zwembad te leren kennen voordat u er gebruik van wil maken. Houd rekening met eventuele diepteveranderingen of andere ongewone eigenschappen van het zwembad. Ongelukken bij het zwembad kunnen gebeuren als kinderen direct na aankomst op verkenningstocht gaan zonder begeleiding. Zorg ervoor dat u te allen tijde weet waar uw kinderen zich bevinden.

●    Bekijk de zwembadregels die worden aangekondigd rondom het zwembad.
●    De zwembaden bij uw vakantiehuis zijn niet geschikt om te duiken, tenzij anders vermeld staat.
●    Houd u aan de openingstijden van het zwembad en gebruik het zwembad niet in het donker.
●    Zwem niet direct na het eten van een maaltijd.
●    Zwem niet na het drinken van alcohol.
●    Gebruik het zwembad niet als u last heeft van uw maag of als u zich niet lekker voelt.
●    Neem een douche voordat u het zwembad ingaat.
●    Zorg dat kinderen het toilet gebruiken voordat ze het zwembad ingaan.
●    Jonge kinderen en baby’s moeten gepaste zwemkleding dragen (bijvoorbeeld luiers in het zwembad).
●    Voordat u het zwembad gebruikt, zorg ervoor dat u weet hoe u hulp kunt krijgen in een noodgeval.
Rook en Koolstofmonoxidemelders
Rook en koolstofmonoxidemelders zijn niet gebruikelijk in Toscane. We raden u aan een aan te schaffen om mee te nemen wanneer u op reis gaat, voor het geval dat uw vakantiehuis dit niet heeft. Klik hier om een voorbeeld van een draagbare koolmonoxidemelder te bekijken.
Bekijk de Veiligheidsvoorzieningen
Nadat u de eigenaar van uw vakantiehuis heeft ontmoet, wordt u uitgenodigd om de veiligheidsvoorzieningen in uw vakantiehuis te bekijken, zodat u weet waar u de voor u relevante nooduitrusting en veiligheidsinformatie kunt vinden. Als u niet zeker weet hoe u de EHBO-doos of brandblusser kunt vinden, vraag het dan aan de eigenaar van het vakantiehuis. Ze zullen ervoor zorgen dat u alle veiligheidsmaatregelen begrijpt.
Gezondheidsadvies voor Europese Burgers
Een wederzijdse gezondheidsovereenkomst met de rest van de EU – plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen – maakt het mogelijk de kosten van tandheelkundige en medische (inclusief ziekenhuis) behandelingen te verlagen op vertoon van uw Europese ziekteverzekeringskaart. Een vergoeding moet worden betaald, plus een deel van de kosten van de eventuele voorgeschreven medicijnen.
Gezondsheidsadvies voor Andere Nationaliteiten
Om het nieuwste Gezondheidsadvies over Toscane te bekijken, klikt u hier (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen). Dit geeft actuele informatie over hoe u gezond kunt blijven tijdens een reis naar het buitenland, inclusief advies over voorzorgsmaatregelen en aanbevolen vaccinaties. 
Telefoonnummers voor Noodgevallen
112 is het algemene noodgeval telefoonnummer in Italië voor ambulance, politie & brandweer.
Directe verbinding nummers:
112 – Carabinieri (federale politie)
113 – Lokale politie (plus ambulance en brandweer)
115 – Brandweer
116 – wegenwachtdiensten A.C.I.
117 – Financiële politie
118 – Medische noodgevallen
1515 – bosbranden

Lees verder

Informatie over airconditioning en verwarming kosten

We hebben alles wat u moet weten over uw verwarming en airconditioning gebruik in één document verzameld. Er zijn drie manieren waarop het gebruik in rekening kan worden gebracht:

1. Inclusief
Dit betekent dat alle kosten voor verwarming en airconditioning zijn inbegrepen in de wekelijkse huurprijs. Er zijn geen extra kosten voor deze diensten. Soms zijn brandstof, elektriciteit en/of airconditioning in de prijs inbegrepen tot aan een vooraf aangegeven maximum. In geval van overschrijding van dit maximum wordt het gebruik in rekening gebracht op basis van verbruik.

2. Vaste prijs
Ook bekend als forfait, dit betekent dat er een vaste prijs is die niet varieert afhankelijk van gebruik.

3. Naar verbruik
Dit betekent dat de kosten worden berekend naar verbruik. Dit wordt bepaald door meterstanden en berekend tegen een tarief dat wordt gespecificeerd door de eigenaren of beheerders van het vakantiehuis.
Tips om koel te blijven:
•    Sluit buitendeuren, ramen en luiken aan de zuidkant van het huis of waar de zon binnenkomt. Dit voorkomt dat warme lucht en direct zonlicht het huis binnendringen.
•    Open de deuren en ramen ‘s nachts en ‘s morgens vroeg om koele lucht binnen te laten.
•    Schakel de plafondventilators in zodat ze tegen de klok in draaien om de warme lucht naar boven te trekken.
•    Als uw lakens tijdens uw verblijf worden vervangen blijven de bedden frisser en koeler. [Houd er rekening mee dat er voor een wisseling van het beddengoed mogelijk extra kosten kunnen zijn.]

Lees verder

Nuttige Zinnen

Italianen zijn erg trots op hun land en verwelkomen toeristen graag om hun heerlijke eten en wijn te proeven, om hun cultuur te ervaren en om hen te helpen hun taal een beetje te spreken. Ze vinden het gewoon leuk. De vaders van het moderne Italiaans waren Dante, Manzoni en de televisie. Elk speelden zij een rol bij het opbouwen van een nationale taal uit een oneindig aantal regionale en lokale dialecten.

Dank u..............................Grazie 
Spreekt u Engels?...........Parla inglese?
Graag gedaan....................Prego 
Ik begrijp het niet ..................Non capisco
Neemt u mij niet kwalijk...........................Mi scusi
Ik spreek Nederlands...........................Io parlo olandese
Pardon (mag ik even passeren).........Permesso
Ja / Nee / Alstublieft...................Si / No / per favore
Gisteren..............................Ieri 
Vandaag....................................Oggi
Hoe maakt u het?........................Come sta?
Goed, dank u......................Bene grazie
Moren..............................Domani 
Goede morgen.......................Buon giorno
Ochtend.................................Mattina 
Goede avond........................Buona sera
Middaguur.....................................Mezzogiorno
Goede nacht............................Buona notte
Namiddag..............................Pomeriggio
Tot ziens..............................Arrivederci
Avond.................................Sera 
Hallo.....................................Ciao
Wanneer?..................................Quando? 
Hoe laat is het?.....................Che ora è?
Wat kost het?.........Quanto costa? 
Waar is het?...........................Dove è?
Kunt u mij helpen?..............Potrebbe aiutarmi?
Ik weet het niet...........................Non lo so
OK..................................Va bene 
Het doet er niet toe.....................Non importa
Ik ben de weg kwijt................................Mi sono perso
Niets...................................Niente
Ik ben moe..............................Sono stanco
Ik heb honger............................Ho fame
Ik heb slaap.............................Ho sonno
Ik heb dorst.............................Ho sete
Ik voel me ziek....................................Mi sento male
Het spijt me...............................Mi dispiace
Ontbijt................................Colazione
Laat me met rust.......................Lasciami in pace
Lunch.....................................Pranzo         
Diner....................................Cena
Groot.........................................Grande
Klein......................................Piccolo
Waarom.......................................Perché
Waar.....................................Dove
Ik zou graag............................Vorrei
Ik wil....................................Voglio
Alstublieft....................................Per favore
Rechts.......................................Destra
Links.........................................Sinistra
Hotel......................................Albergo
bank......................................Banca
Markt...................................Mercato
Winkel......................................Negozio
Strand....................................Spiaggia
Ziekenhuis.................................Ospedale
Apotheek.................................Farmacia
Station..................................Stazione
Trein.....................................Treno
Perron...............................Binario
Plaatsbewijs...................................Biglietto
Enkele reis (plaatsbewijs)………..........Andata
Retour..........................Andata e ritorno
Autobus.......................................Autobus
Bushalte................................Fermata
Eenrichtingverkeer (straat)....................Senso unico
Warm........................................Caldo
Koud......................................Freddo
Te veel..............................Troppo
Goed......................................Bene
Vaarwel.............................Buona fortuna
Parla lentamente....................Spreek langzaam
Hoe heet u?..............Come si chiama?

ALGEMENE AANWIJZINGEN
Open................................Aperto 
Niet roken......................Vietato fumare
Gesloten..............................Chiuso
Lift....................................Ascensore
Ingang...........................Entrata / Ingresso
Vrij..............................Libero
Uitgang...................................Uscità
Bezet..........................Occupato
Ingang (treinen/bussen)...Salita   
Trap................................Scale
Uitgang (treinen/bussen)...........Uscità
Verboden.........................Vietato
Duwen.................................Spingere
Niet aanraken....................Non toccare
Trekken..................................Tirare   
Toilet...............................W.C / Bagno
Dames..............................Donne / Signore   
Heren...............................Uomini / Signori
Geen drinkwater.........Acqua non portabile

UITSPRAAK
CH wordt als K uitgesproken
CI wordt als SJ uitgesproken
C + klinker wordt als TSJI / TSJE
CA wordt als in het Nederlands uitgesproken

NUMMERS
Uno - een
Due - twee
Tre - drie
Quattro - vier
Cinque - vijf
Sei - zes
Sette - zeven
Otto - acht
Nove - negen
Dieci - tien
venti - twintig
trenta - dertig
quaranta - veertig
cinquanta - vijftig
sessanta - zestig
settanta - zeventig
ottanta - tachtig
novanta - negentig
cento - honderd
milione - miljoen

Lees verder

Uw hond mee op vakantie


Kunt u niet genieten op vakantie als uw viervoetige gezinslid er niet bij is? Met To Toscane neemt u uw hond met gemak mee op vakantie. We hebben een uitgebreide selectie huisdiervriendelijke vakantiehuizen en –appartementen die u kunt boeken. https://www.to-toscane.nl/hondvriendelijke/

Toscane is een ideale vakantiebestemming voor hondeneigenaars en hun trouwe viervoeters. Uitgebreide stranden en weidse landschappen, vakantiehuizen waarbij u zo de natuur in kunt stappen: daar wordt iedereen gelukkig van.

Er zijn wel een paar dingen die u moet overwegen om een vakantie met uw hond onvergetelijk te maken, en het team van To Toscane kan u precies vertellen wat deze zijn. We staan u bij met raad en daad, informatie en tips!
Algemene richtlijnen voor honden in Italië

Voor vertrek: de grens over
Als u naar Italië wilt reizen, moet u aan de EU-wetgeving voor huisdieren voldoen. Uw hond moet tegen hondsdolheid ingeënt zijn en een Europees dierenpaspoort hebben, plus een certificaat van de dierenarts waarin vaccinaties en microchipinformatie vermeld staan. We raden u aan om een aansprakelijkheidsverzekering voor uw hond af te sluiten en in Italië moeten alle honden verplicht een riem en muilkorf dragen.
De reis
Afhankelijk van de manier waarop u uw vakantiebestemming heeft bereikt, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u met viervoeters reist.
Met de auto
Reizen met een hond in de auto kan de meest comfortabele manier zijn om op uw vakantiebestemming te komen, aangezien het dier in de meeste gevallen vertrouwd is met de auto en individuele pauzes kunnen worden genomen.
Zorg ervoor dat uw hond niet oververhit raakt (laat de hond nooit alleen in een afgesloten auto liggen) en het is het beste om hem alleen kleine porties te voeren om braken te voorkomen. Draag altijd genoeg water bij je!
Met de trein
Honden tot een bepaalde grootte mogen vaak gratis meereizen in een draagkoffer, maar voor grotere honden kan het nodig zijn om een ticket te kopen. Alle honden die niet in een draagtas zitten, moeten aan de lijn zijn en een muilkorf dragen. Soortgelijke regels gelden voor het Italiaanse openbaar vervoer. Neem contact op met uw treinaanbieder voordat u op reis gaat.
https://www.nsinternational.com/nl/voorbereiding-thuis/huisdieren-meenemen-in-de-trein
https://www.trenitalia.com/en/services/travelling_with_yourpets.html
Met het vliegtuig
De meeste honden moeten de vlucht in een geschikte transport box (kennel) in de bagageruimte doorbrengen. Controleer de voorwaarden van uw luchtvaartmaatschappij voordat u boekt.
Op stap - succesvolle uitstapjes met uw hond
Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u zich vertrouwd maken met de plaatselijke voorschriften voor het vervoer van honden. Het aanlijnen van honden is in heel Italië verplicht, zelfs in parken bijvoorbeeld. De muilkorf moet altijd bij u zijn, maar de hond hoeft hem alleen te dragen als hij daarom wordt gevraagd. Op sommige plaatsen, zoals kerken en musea, zijn honden helemaal niet toegestaan.
Stranden
Honden zijn welkom op speciale hondenstranden. In de afgelopen jaren is het aantal hondenstranden in Toscane gestaag gestegen. Dit zijn meestal de ‘spiagge libre’, d.w.z. openbare stranden, die niet verhuurd zijn en waar uw hond het water in kan rennen om af te koelen. Deze stranden hebben borden.
Musea en bezienswaardigheden
In de meeste musea en attracties zijn honden niet toegestaan, uitzonderingen daargelaten. Informeer uzelf altijd ter plaatse.
Restaurants
Neem je je hond mee naar een restaurant na een dagtocht? Geen probleem!  Sinds 2013 kunnen honden worden meegenomen naar specifiek geïdentificeerde restaurants in Toscane. In veel bars, restaurants en cafés staat nu "Honden welkom"! Houd uw ogen open voor een bordje met een hond en de uitdrukking "io posso entrare". Als honden niet zijn toegestaan, staat er meestal "io non posso entrare".
Uitstapjes zonder uw hond
De hond maakt deel uit van de familie, maar soms kan hij gewoon niet komen? Geen probleem. Valentina van het To Toscane ervaringen team  kan u helpen bij het vinden van een geschikte hondensitter of kennel bij u in de buurt. Zo kunt u zonder zorgen genieten van uw reis en weet u dat uw viervoeter een paar ontspannende uren in de professionele zorg doorbrengt.
Vraag ons naar de service van Valentina of neem direct contact met haar op:
Dierenarts
Het kan zijn dat u een dierenarts nodig zult hebben, vanwege het onbekende eten, de hitte en wagenziekte, of vanwege onverwachte verwondingen. Zelfs als uw hond volkomen gezond is, kan dit gebeuren. De onderstaande link helpt u de dichtstbijzijnde dierenarts in Toscane of Italië te vinden: www.vetfinder.mobi/
Waarop moet u letten bij honden in het vakantiehuis?

Uw viervoeter is welkom in veel van onze vakantiehuizen. Toch zijn er natuurlijk enkele regels en adviezen om te zorgen voor een vriendelijke sfeer en om misverstanden vanaf het begin te voorkomen. De onderstaande regels zijn van toepassing naast eventuele lokale huisregels.
In het vakantiehuis
Wij willen dat u zich thuis voelt in uw vakantiehuis, maar tegelijkertijd moet natuurlijk rekening worden gehouden met de wensen van de eigenaren en, indien nodig, met de behoeften van andere gasten. Met de volgende adviezen bent u goed voorbereid.
Breng een hondenbed / dekens / kommen / speelgoed etc. mee van huis.
De eigen hondenmand, een kussen, deken en het lievelingsspeeltje ruiken vertrouwd en zullen uw hond helpen om aan de nieuwe omgeving te wennen. Ook kunt u uw hond bij aankomst het normale eten geven in de bekende etens- en drinkbakken die u van thuis uit meebracht. Hoe minder onbekende dingen uw huisdier in de eerste dagen ziet, des te makkelijker zal uw hond aarden.
Vraag het aan de manager/sleutelhouder ter plaatse
Het kan altijd gebeuren dat je iets vergeet bij het inpakken voor een vakantie. Of het nu gaat om de favoriete pluizige deken of de oh-zo-belangrijke etensbak - praat met de directie ter plaatse. Veel van onze beheerders zijn zelf hondenliefhebbers en helpen u graag bij het vinden van een alternatief. Gebruik a.u.b. geen dekens/kussens of vaatwerk in de villa zonder het te vragen, deze moeten immers in de toekomst door andere gasten worden gebruikt.
Geen honden op het meubilair
In al onze vakantiehuizen zijn er geen huisdieren toegestaan op de meubels, vooral nie top leunstoelen, banken en bedden. Deze zijn heel moeilijk schoont te maken en het levert extra kosten op voor de eigenaar.
In de tuin/rond het vakantiehuis
Er is niets beter dan om samen te relaxen in de tuin, desalniettemin zijn er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden. Op locaties met meerdere vakantiehuizen is het verplicht om de hond aan de lijn te houden in alle gemeenschappelijke ruimtes. Voor al onze vakantiehuis geldt het volgende:
Houd de tuin schoon
Wat in de openbare ruimte vanzelfsprekend is, geldt ook voor de tuin van uw vakantiewoning. Zorg ervoor dat u genoeg uitwerpzakjes bij u heeft om de resten van uw viervoeter op de juiste manier te kunnen verwijderen.
Zwembad alleen toegankelijk voor tweevoeters
Iedereen verdient een afkoeling, maar de zwembaden in al onze vakantiehuizen zijn verboden voor honden. De zwembaden worden meestal gereinigd met pompen, die zeer gevoelig zijn voor verstopping door bont. Een reparatie kan erg duur zijn.
Vraag de beheerder om een bad of een waterslang, zodat uw huisdier kan genieten van zijn eigen gekoelde water.
Veeg je voeten
Toscane is een prachtige regio voor lange wandelingen. Net zoals u uw schoenen schoonmaakt als u thuiskomt, vragen wij u om uw hond bij het passeren van buiten naar binnen te wassen of te drogen, zodat er zo min mogelijk vuil in de accommodatie wordt meegenomen.
Hou je viervoeter in de gaten
To Toscane biedt vele prachtige vakantiehuizen waar de tuin geheel of gedeeltelijk omheind is - heerlijk om uw hond te laten ravotten. Houd desondanks uw hond in de gaten en laat hem niet alleen in de tuin. Immers, een nieuwe omgeving biedt een ongelooflijk aantal spannende indrukken, en vooral avontuurlijke honden vinden vaak gaten die men niet eens zou hebben gedacht dat je er was.
Overigens vindt u hier onze hondvriendelijke landgoederen met een omheining: https://www.to-toscane.nl/vakantiehuis-toscane-zoekopdracht/volledig-omheind/

Als u vragen heeft over een vakantie met een hond, dan staan onze vakantiehuisspecialisten voor u klaar. We kennen de meest hondvriendelijke vakantiehuizen, de beste wandelroutes en de mooiste hondenstranden. Neem contact met ons op en wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte vakantie voor het hele gezin.
https://www.to-toscane.nl/contact-met-ons/

Lees verder

Openbaar vervoer Toscane

De trein is in Italië een uitstekende manier voor een dagreis naar de historische steden en kleinere plaatsen. Als u aan boord bent, kunt u achterover leunen en ontspannen en naar het steeds veranderende uitzicht uit het raam kijken. Laat de auto staan…neem de trein en geniet van de reis.

Ga naar de website www.trenitalia.com om kaartjes te kopen en raadpleeg de dienstregelingen. U kunt het beste, ondanks de iets hogere prijs, de hogesnelheidstreinen Le Frecce nemen wanneer u tussen verschillende grote steden reist. 

Het type trein staat aangeduid met de volgende symbolen:

Eurocity (ETR) en EuroNight (EN) - internationale verbindingen met Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Frecciarossa, Frecciabianca en Frecciargento (Le Frecce) - dit zijn snelle treinen tussen de grootste steden van Italië. Deze zijn duurder en plaatsen moeten worden gereserveerd. Hogesnelheidstreinen, zeer comfortabel maar duurder.

Regionale (R) en Regionale Veloce (RV) - reis binnen en tussen verschillende regio's. Dit zijn langzame treinen die op elk station van een regio stoppen, bijvoorbeeld van Florence naar Siena. Deze trein stopt op elk tussengelegen station, zelfs de kleinste dorpen.

Als u reist met een regionaal treinkaartje (zonder reservering), zorgt u er dan voor dat u uw kaartje voor vertrek stempelt in één van de stempelmachines op het perron.
Omio
Omio is een handig platform om verschillende reismogelijkheden naar een bestemming te vergelijken. Ook kun je via de website en app direct kaartjes bij spoorwegmaatschappij Trenitalia boeken.
www.omio.nl
Autoslaaptrein
Een goede website voor autoslaaptreinen binnen Europa is
http://www.autoslaaptrein.nl/
Voor de Italiaanse spoorwegen, waaronder ook internationale treinen naar en van Italië.www.trenitalia.it

De volgende uitdrukkingen kunnen wellicht van pas komen op de stations:
treni in arrivo - aankomst
treni in partenza - vertrek
binario - perron
in orario - op tijd
in ritardo - vertraagd

Lees verder

Autorijden in Toscane

Autorijden in Toscane biedt een ongeëvenaarde manier om de prachtige landschappen en charmante stadjes in uw eigen tempo te verkennen. Of u nu uw eigen auto meeneemt of een auto huurt, autorijden biedt de beste toegang tot alles wat Toscane te bieden heeft - van prachtige stadjes op heuveltoppen met traditionele restaurants tot unieke, lokale attracties.

Een auto betekent dat u kunt komen en gaan wanneer u wilt, dus wanneer u zin heeft bij het zwembad weg te gaan, kunt u op uw gemak enkele van de prachtige historische steden en dorpen bezoeken. Ervaar de vrijheid van de open weg, waar elke bocht adembenemende vergezichten onthult en de mogelijkheid om het rijke culturele erfgoed van Toscane te ontdekken.

Lees verder

Gewoonten Toscane

Als u door Italië reist, zult u merken dat de gebruiken, het landschap, de gerechten en zelfs de taal aanzienlijk verschillen tussen Noord- en Zuid-Italië. Vergeleken met andere Europese landen is Italië een relatief jong land, dat tot 1861 onderverdeeld was in verschillende heerlijkheden en delen die onder een buitenlandse macht of pauselijk gezag stonden.

Maar er zijn gewoontes en gebruiken die in heel Italië te vinden zijn en die misschien erg anders zijn dan wat u gewend bent. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende, om u te helpen om de plaatselijke gebruiken te begrijpen.

Lees verder

Houd uw vakantiehuis veilig

Wij adviseren u om uw villa net zo veilig te houden als uw eigen huis. Waakzaamheid hoeft niet in de weg te staan van een geweldige tijd, dus we hebben een aantal eenvoudige ideeën verzameld om uw vakantiehuis veilig te houden.
Voorzorgsmaatregelen
●    Zorg ervoor dat alle ramen, luiken en deuren vergrendeld zijn. Dit geldt 's nachts, als u overdag buiten bent en zelfs als u bij het zwembad bent.
●    Als uw vakantiehuis een alarm heeft, maak er dan gebruik van. U kunt meestal een alarm instellen voor wanneer u niet in de villa bent, en tijdens de slaapuren.
●    Wij raden u aan geen dure sieraden mee te nemen op reis. Wel moeten waardevolle voorwerpen die u meeneemt uit het zicht worden gehouden om opportunisten te ontmoedigen. Anders moeten ze in de kluis van het vakantiehuis worden bewaard.
●    Als u niet tevreden bent met de huidige beveiliging van uw vakantiehuis, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
Verzekering
Controleer of u voldoende dekking hebt voor uw waardevolle spullen en contant geld dat u bij u hebt. Wij raden u aan om dubbele kopieën van uw persoonlijke documenten te maken, inclusief uw paspoort en rijbewijs. Dit is zeer nuttig als de originele documenten verloren gaan of worden gestolen.
Neem contact op
In het onwaarschijnlijke geval van een overval op uw vakantiehuis, neem dan onmiddellijk contact met ons op en wij zullen ons best doen om u te helpen met de nodige procedures. Deze veiligheidsgids is bedoeld om u in staat te stellen uzelf en uw eigendommen te beschermen in het geval van onwaarschijnlijke incidenten. Met andere woorden, het doel is niet om u zorgen te maken, maar om u te helpen genieten van uw vakantie zonder angst. Wees veilig, wees niet bang - en het belangrijkst, geniet van uw vakantie in Toscane!

Lees verder

Reisadapter

Zorg ervoor dat uw apparaten opgeladen blijven tijdens uw vakantie in Toscane met de juiste opladers!  

We willen ervoor zorgen dat uw ervaring vlekkeloos verloopt. Houd bij het plannen van uw reis rekening met apparaten die regelmatig elektrisch moeten worden opgeladen, van telefoons en tablets tot camera's en laptops.  

Op welk voltage werkt Italië? 
Italië werkt op een netspanning van 230V en 50Hz.
Wat is een apparaat met dubbel voltage? 
Op een apparaat met twee ingangen staat het ingangsvermogen op het apparaat zelf of op de voeding. Bijvoorbeeld 'INPUT:110-240V'. In dit geval heb je geen omvormer of transformator nodig, maar alleen een voedingsadapter, omdat Italië op een voedingsspanning van 230 V werkt en binnen het 110-240V-bereik valt. 
Welke stekkeradapter heb ik nodig voor Italië? 
De meeste gadgets die gasten meenemen naar Italië hebben een dubbel voltage, wat betekent dat ze alleen een stroomadapter nodig hebben. De meest voorkomende stekkertypes in Italië zijn C en F, met de mogelijkheid om type L tegen te komen. 

- Stekker C heeft twee ronde pinnen 

- Stekker F heeft twee ronde pinnen met twee aardklemmen aan de zijkant 

- Stekker L heeft drie ronde pinnen 

Voor gadgets die geen dubbel voltage hebben, is een stroomomzetter (of transformator) essentieel om de 220 tot 240 volt uitgang aan te passen.  

Besteed speciale aandacht aan krachtige apparaten zoals haardrogers of stylingapparaten en controleer de aanbevelingen van de fabrikant om ongemak tijdens je verblijf te voorkomen.
Heb ik een 2- of een 3-pins adapter nodig voor Italië? 
Type L-adapters hebben drie ronde pinnen op een rij en dit komt omdat sommige Italiaanse stopcontacten drie gaten hebben. Als u Italië bezoekt, raden we u echter aan om een type C-adapter mee te nemen, omdat deze in de meeste stopcontacten met twee of drie gaten past.  
Kan ik mijn Europese stekker in Italië gebruiken? 
Ja, maar het is aan te raden om voor de zekerheid een Type C 2-pins adapter mee te nemen die werkt in 2- of 3-polige stopcontacten in Italië. 
Stroomadapter Amerika naar Italië 
Reizigers uit Amerika wordt aangeraden een Type C 2-pins adapter mee te nemen die in de meeste Italiaanse stopcontacten past. 

U zou nu klaar moeten zijn voor uw reis naar Toscane! 
Onze specialisten staan voor u klaar als u vragen heeft of meer informatie wilt om uw verblijf in een van de vakantiehuizen uit onze collectie onvergetelijk te maken.

Lees verder

Drinkwater

In Italië en bij onze vakantiehuizen is leidingwater standaard geschikt om te drinken, tenzij anders vermeld en dit vermindert de behoefte aan plastic waterflessen voor eenmalig gebruik. Het goede nieuws is dat veel luchthavens nu waterpunten hebben zodat u uw vakantie op de meest verantwoorde manier kunt beginnen - met een herbruikbare waterfles!

Eenmaal op vakantie in Toscane, kunnen we onze waterflessen in het vakantiehuis bijvullen voor wanneer we de regio gaan verkennen. Zoals gezegd is leidingwater drinkbaar en sommige vakantiehuizen hebben zelfs ingebouwde zuiveringsinstallaties in de keukens, waardoor het nog makkelijker is om milieuvriendelijk te zijn!
Er zijn ook duurzame opties wanneer u in het openbaar bent. Veel gemeenten hebben watervulpunten die al jaren door de lokale bevolking worden gebruikt! Toscaanse steden hebben meestal een centrale drinkfontein (meestal in de buurt van het hoofdplein), deze moeten een bordje hebben met 'potabile' wat vertaald wordt naar 'drinkbaar'. Een alternatief voor deze fonteinen is wat de Italianen een 'casetta dell'acqua' noemen, wat een ander waterpunt is. Hier heeft u de beschikking over stilstaand water (meestal gratis), koud en bruisend water (die meestal worden aangerekend).

Er zijn ook natuurlijke bronnen in de regio die de lokale bevolking meestal gebruikt, maar het is altijd handiger om een waterfontein te gebruiken.

Lees verder

Duurzaam Toerisme

Het waarderen van een duurzame benadering van reizen is altijd al een tweede natuur geweest voor To Toscane en in onze ogen is het een gezamenlijke inspanning. We vinden het steeds belangrijker om samen met gasten en aanbieders te werken aan het concept van duurzaam reizen, zodat we elkaar allemaal aanmoedigen om zo verantwoordelijk mogelijk te handelen wanneer we op reis gaan.
Wij zijn gepassioneerd, proactief en werken nauw samen met de lokale autoriteiten. Wij zijn trots op onze lokale kennis en expertise zodat wij onze gewaardeerde gasten kunnen helpen om Toscane en zijn natuurlijke schoonheid te begrijpen en hoe het mogelijk is om te reizen zonder een grote voetdruk achter te laten in de zonovergoten heuvels.
Het is een partnerschap tussen ons, onze gasten en aanbieders, die om dezelfde reden samenwerken. Daarom staan we altijd open voor suggesties en nieuwe ideeën. Aarzel niet om contact op te nemen.

Lees verder

Recycling

Elk land heeft zijn eigen manier van recyclen en in Italië werkt het een beetje anders dan in andere landen.

Recycling is een effectieve methode om het storten van afval en de hoeveelheid giftige stoffen in de grond en onze zeeën te verminderen. Als materialen kunnen worden gerecycled, hergebruikt en omgezet in nieuwe producten - helpt dat allemaal op de lange termijn.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis, zijn hier een paar belangrijke punten om te onthouden:
In Toscane hebben ze geen huis-aan-huis recyclingbakken, elke woonwijk heeft een centrale plaats met gemeenschappelijke recyclingbakken.

•   Gele bak - karton en papier
•   Bruine bak - organisch afval/ voedselresten
•   Groene bak- 'multimateriale' - glas, kunststof en blikjes
•   Grijs/groene bak - huishoudelijk afval

De laatste innovatie in Toscane die onlangs is aangekondigd, is het concept van het gebruik van een kaart om toegang te krijgen tot de recyclingbakken. De bakken zullen elektronisch worden bediend en de toegang zal alleen worden verleend aan degenen die in het bezit zijn van een kaart (elk huishouden is voorzien van een kaart). De eigenaar van uw vakantiehuis zorgt ervoor dat u deze heeft.

Dit is een zeer spannend project en een inventieve aanpak van recycling die we graag willen volgen naarmate het zich ontwikkelt!

Lees verder

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag