Login


Dingen om te doen in Toscane voor elke vakantie

 • Met zoveel mogelijkheden in Toscane, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Wij hebben de beste dingen voor u op een rijtje gezet die u tijdens uw Toscaanse vakantie kunt ondernemen, of u nu op zoek bent naar iets om met uw kinderen te doen, naar plaatsen waar u de beste lokale wijnen kunt proeven of naar galeries met enkele van 's werelds beroemdste kunstcollecties.


  De kunst van Toscane

  Uffizi Galerij

  De Uffizi is een must als u van plan bent een bezoek te brengen aan Florence tijdens uw verblijf. Ze herbergen een van de grootste en beste Renaissance collecties ter wereld. Michelangelo's "Heilige Familie", Boticelli's "Geboorte van Venus" en Canaletto's "Gezicht op het Grote Kanaal" zijn slechts enkele van de werken die op uw lijstje zouden moeten staan.

   

  Leonardiano Museum 

  Het Leonardiano Museum in Vinci, de geboorteplaats van het genie, bevindt zich ten westen van Florence en is verre van een provinciaal museum met stoffige feiten uit het leven van de meester. De kern van de collectie bestaat uit modellen van de verschillende machines die hij heeft uitgevonden, zelfs een vliegtuig. Er is ook een hoogwaardige digitale reproductie van de beroemde muurschildering " Het Laatste Avondmaal ".


   

  Het Luigi Pecci Centrum voor Hedendaagse Kunst in Prato ontvangt weer bezoekers. Foto Michela Osteri/Creative Commons

  Centro Pecci

  De beeldende kunst, film, muziek, architectuur, design, mode, literatuur, podiumkunsten ... geen enkel gebied van moderne kunst wordt genegeerd in het Centro Pecci in Prato. In de galerie - zelf een schotelvormig spektakel, ontworpen door Italo Gamberini en uitgebouwd door Maurice Nio - zijn belangrijke tentoonstellingen gehouden, onder meer van de Chinese fotograaf en dichter Ren Hang.

  Toscane voor kinderen


  Kinderen zullen dol zijn op het park met het wereldberoemde sprookjesfiguur Pinocchio. Foto: Jack Sullivan/Alamy

  Pinocchio Park

  In het Pinocchio Park bij Pistoia voelen kinderen zich als in een sprookje. De zorgvuldig ontworpen tuin, met bronzen en stalen beelden van de personages van Carlo Collodi, vertelt het verhaal van de marionet die ervan droomde een echte jongen te zijn. Er is ook een klein museum, en wat dacht je van een kabelbaanavontuur tussen de bomen?

  Acqua Villages

  De Acqua Villages in Cecina en Follonica zijn wat wilder. Er is voor elk wat wils in deze leuke baden in Zuidzeestijl. Sissen door kronkelende waterglijbanen voordat je met een schommel in het koude water landt. En er zijn ook veilige peddelruimtes voor de kleintjes.

  Familieplezier in Avonturenpark Il Gigante.  

  Parco Avventura Il Gigante

  Het klimpark Parco Avventura Il Gigante is ook een adrenalinestoot voor jong en oud, de touwglijbanen en hangbruggen geweven door het eikenhout zullen uw gevoel voor hoogte op de proef stellen.

  Toscaanse tuinen


  De Planeten is een andere opvallende installatie in Daniel Spoerri's Tuin. Foto: Susanne Neumann  

  Giardino di Daniel Spoerri

  In Toscane gaan kunst en natuur vaak hand in hand, zoals in het beeldenpark Giardino di Daniel Spoerri. Het park is vernoemd naar de Zwitserse kunstenaar die op deze wilde plek in de buurt van Seggiano zijn 113 sculpturen van 55 verschillende kunstenaars tentoonstelde. Kijk uit naar de twee sculpturen van de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely, die beroemd is om zijn befaamde sculpturen.

  Tarottuin Garden

  De indrukwekkende Tarottuin bij Garavicchio is gemaakt door de laat-Frans-Amerikaanse kunstenaar Niki de Saint Phalle. Ze creëerde meer dan 20 sculpturen geïnspireerd door Tarotkaarten met de hulp van haar tweede man, de eerdergenoemde Jean Tinguely. Als u ooit in Parc Guell in Barcelona bent geweest, zult u zeker de invloed van de Catalaanse kunstenaar Antoni Gaudi op de patronen van de beelden opmerken.

  In het Pratolino Medici Park staan enkele monumentale beelden, waaronder de 10,7 meter hoge 'Colosso del Appennino'. Foto: Luca Lorenzelli/Shutterstock
    

  Pratolino Medici Park

  Indrukwekkende kunst is ook te vinden in het Pratolino Medici Park bij Vaglia, een UNESCO werelderfgoed. Ondanks de vele Renaissance grotten, fonteinen en standbeelden zult u de 10,7 meter hoge Apennijnenkolos, die uitkijkt over het water van een kleine vijver, nauwelijks missen. Deze massale kunstwerken werden gebruikt om een Medici villa te versieren die hier ooit stond. Buontalenti ontwierp het in de 16e eeuw voor de machtige Medici-familie.

  Toscaanse wijnen  De Antinori-wijngaard in Chianti Classico is een organisch beeld dat zich in het omringende landschap voegt. Foto: Ivan Franco Bottoni/Unsplash   

  Toscane is wereldwijd bekend om zijn heerlijke wijnen. Veel regionale wijnhuizen bieden nu weer proeverijen aan, niet alleen voor rode en witte wijnen, maar ook voor de extra geproduceerde Vinsanto, Grappa en olijfolie. Casanuova di Ama is een familiebedrijf in de beroemde wijngaarden van de Chianti. In het Castello Nipozzano bij Pelago, tegen de achtergrond van een middeleeuws kasteel, kunt u de wijnkelders en een historisch huis bezoeken en heerlijke wijnen proeven. Col d'Orcia ligt in de buurt van Montalcino, met uitzicht op de rivier Orcia. De Brunello-wijn wordt op biologische wijze geproduceerd en de familie presenteert tijdens een rondleiding graag hun biologisch-dynamische concept. Ten zuiden van Florence is Antinori nel Chianti Classico een plek waar moderne architectuur en traditionele wijnproductie elkaar ontmoeten. De familie Antinori produceert al sinds de middeleeuwen wijn in Toscane, maar de wijnmakerij, ontworpen door Marco Casamonti met zijn glazen proeflokaal, is volledig 21e eeuw.

   

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag