Login


Ontmoetingen in Toscane


 • Toscaans verhaal: ‘Ontmoet ons in Toscane’ met Casale la Canonica in de hoofdrol.

  Toen Janet Toll Davidson en haar echtgenoot Richard vertrokken voor een vakantie naar Toscane kon zij niet vermoeden dat dit een boek zou opleveren. Meet us in Tuscany (Ontmoetingen in Toscane) bevatten de memoires van een heerlijke vakantie met familie. Inspiratie verzekerd voor uw eigen reis naar het hart van Italië! Het volgende fragment verteld hoe de familie settelt in Casale la Canonica en de omgeving begint te ontdekken…

  “Onze drie weken verliepen in delen, gasten arriveerden, gasten vertrokken. Zij verbleven voor vier tot zeven nachten. De constante factor waren ik en Richard. Iedere week was voor ons een nieuw begin. Voordat wij aankwamen had ik een overzicht gemaakt in excel met aankomst- en vertrekdata om er zeker van te zijn dat er altijd een bed beschikbaar was en er niet overboekt werd. Dit klopte. 


  Mimi en Corona met de ijswagen

  De villa beschikte niet over airconditioning en we hoopten dat het koel genoeg was voor de hete Toscaanse zomerdagen. Het zwembad was niet verwarmd, zullen de hete zomerse dagen in Toscane het voldoende opwarmen? Ik denk dat we de perfecte combinatie hadden gevonden. Het zwembad was inderdaad warm genoeg, zelfs voor mij, en de temperatuur in het huis was zalig dankzij de dikke stenen muren van het eeuwenoude pand.

  Op één staat de villa op onze lijst van favoriete herinneringen. Lekker loungen in de huiskamer en de keuken, luieren bij het zwembad, kletsen en lachen, wat hebben we een plezier gehad. Omdat de villa groot en ruim is, was het makkelijk om er even tussenuit te piepen voor een dutje, om even een boek te lezen, een douche te nemen of gewoon wat rust te pakken. Ons schema was ongestructureerd. We stonden op verschillende tijden op, tussen vijf en tien uur ‘s morgens dus de ochtend was lekker lang en lui. Zachary maakte een knappe fietstocht in de ochtend, Debbie deed Tai Chi bij het zwembad, Tierna en TJ trainden en bijna iedereen maakte wel een wonderschone wandeling, anderen verheerlijkten de aantrekkelijke aroma’s van onbetwiste Italiaanse koffie… 


  De keuken van dit vakantiehuis is ideaal om Toscaanse recepten te proberen

  … Op een dag was ik aan het wandelen naar Castellina en ontmoette een vrouw die uit de bosjes tevoorschijn kwam ergens op een aflopende helling. Het leek alsof ze wat gewassen vasthield. In mijn magere Italiaans en met veel handgebaren voeg ik wat er op de heuvel was. Ze bleek een kleine moestuin te hebben net langs te weg. Ze toonde me wat zij die dag had geplukt, alles fris en mooi. We lachten naar elkaar en zwaaiden toen ze naar huis verdween. Iedere keer als ik die route liep, ging ik haar zoeken. Ik wilde graag mijn eigen kruidentuin hebben hierdoor… Ook al spraken we niet dezelfde taal, het was zo leuk om Italiaanse dorpsinwoners te ontmoeten.

  …Karen en Debbie arriveerden zes dagen na onze aankomst in de villa. We bezochten Castellina, Karen was verbaasd dat ik al zoveel mensen kende in zo’n korte tijd. Over het algemeen zijn Italianen de vriendelijkste mensen op aarde en in de kleine plaatsen doet iedereen zo zijn best je het naar de zin te maken. Ik ontmoette Silvia, de eigenaresse van Il Rifugio dei Folleti (een winkel), op mijn eerste dag in het plaatsje. Ze sprak maar een beetje Engels en ik nog minder Italiaans toch werden we al snel vrienden. Ik bezocht haar iedere dag of ik nu boodschappen nodig had of niet. Die eerste dag vroeg ik haar naar een kaas die ik mocht proeven. Bijzonder en ongebruikelijk met pistachenootjes erin. Ik vroeg haar ook wat de pasteitjes waren op de toonbank. Nadat ik mijn boodschappen had gedaan en betaald, sneed Silvia een stuk van de speciale kaas af, pakte het in en legde het in mijn tas bij de andere boodschappen. Wat een schat. Vanaf die dag gaf ze mij iedere keer iets bijzonders mee…” 


  Familie lunch in Castellina in Chianti

  Dit fragment uit Meet us in Tuscany: a Memoir of Life at the villa – Ontmoetingen in Toscane, herinneringen aan het leven in een villa – door Janet Toll Davidson is gepubliceerd met de aardige toestemming van de auteur en Publish Authority. Het boek kunt u bestellen op www.publishauthority.com en andere online verkooppunten.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag