Login


Beleef de Middeleeuwen op deze drie leuke festivals

 • Scoppio Del Carro

  Een lid van de Florentijnse familie Pazzi was de eerste die een christelijke vlag boven de stad liet wapperen toen de kruisvaarders in 1099 Jeruzalem veroverden. Als beloning kreeg hij drie stukjes steen van het Heilig Graf. Iedere Pasen werden deze stenen gebruikt om een ​​vuur aan te steken als symbool voor nieuw leven. Inwoners van de stad zouden wat vlammen van het vuur pakken om mee naar huis te nemen om hun eigen haarden mee te ontsteken. Tegenwoordig is Scoppio Del Carro, oftewel de explosie van de kar, een nogal ongebruikelijke voortzetting van die traditie. Op Paaszondag wordt een grote versierde houten kar door Florence getrokken met witte ossen tot aan het plein bij de kathedraal. Hier wordt een duifvormige raket aangestoken die over een draad uit de kathedraal knalt en de houten kar opblaast.

  Giostra dell’Archidado

  De inwoners van Cortona komen op de tweede zondag in juni bijeen voor Giostra dell’Archidado, een kruisboogwedstrijd die de bruiloft in 1397 herdenkt van de heer van Cortona, Francesco Casali en zijn bruid, edelvrouw Antonia Salimbeni uit Siena. Naast de wedstrijd om de gouden pijl te winnen is er een grote parade van middeleeuwse personages die in historische kleding door de straten van de plaats slingert met scènes van de bruiloft en er vindt een steekspel plaats.

  Volterra AD 1398

  Eén van de grootste en beste middeleeuwse festivals in Italië vindt plaats in Volterra in de laatste week van augustus. De stad verandert in een plaats uit 1398. Het stadscentrum en het domein van het kasteel vormen de achtergrond voor parades en veldslagen, feesten en vermaak. Met ridders en jonkvrouwen, narren en minstrelen die door de straten slenteren en smeden en timmermannen die hun winkeltjes hebben opgezet in de steegjes van Volterra. Zelfs middeleeuws geld wordt tijdelijk de gemeenschappelijke valuta.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag