Login


Vijf Chianti Klassiekers in het wereldberoemde wijngebied van Toscane

 • Een aantal van onze favoriete bezienswaardigheden en activiteiten in deze wereldberoemde wijnstreek hebben we voor u op een rijtje gezet. Het is een echte mix met voor ieder wat wils. Probeer er een paar of allemaal, u geniet sowieso van een fantastische ervaring tussen de oeroude wijnstokken.  

  1. Kunst en muziek in het Chianti-sculpturenpark

  Een kunstgalerie in het bos, met sculpturen en installaties van kunstenaars uit alle windstreken. Wij weten niet wat er leuker is in het Chianti Sculpture Park, de kunst of de beeldschone natuur. Het zijn vreemde, innovatieve en wonderbaarlijke objecten, sommige tot nadenken stemmend. Het labyrint gemaakt door de Britse kunstenaar Jess Saward, gefabriceerd van glasstenen in aquamarijn is heel opvallend. De La Fornace kunstgalerie is hier ook gevestigd met een collectie van meer dan tweehonderd moderne werken van Aziatische, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Europese kunstenaars en dit alles in een voormalige pottenbakkerij. Kom op een dinsdag in augustus dan kunt u genieten van een openluchtconcert in het amfitheater van marmer en graniet.  

  2. Hardlopen, wandelen, fietsen, of paardrijden over het Dievole natuurpad.

  Paden die ooit werden platgelopen door deelpachters die in de Chiantiwijngaarden werkten zijn nieuw leven ingeblazen als natuurpad. Reis terug in de tijd langs meer dan zevenentwintig kilometer oude routes op het landgoed Dievole. Prachtig gerestaureerd om als grote speeltuin te dienen voor hardlopers, wandelaars, fietsers en ruiters. De paden worden uitstekend aangegeven met schitterende markeerpunten zoals een achttiende-eeuws aquaduct. Onderweg zijn er oogverblindende uitzichten om uw inspanningen te belonen en natuurlijk voor een fantastisch plaatje.  

  3. Sterren kijken bij Osservatorio Chianti

  Raak de sterren aan bij het observatorium van de Chianti. Het onderzoekscentrum organiseert op vrijdagavonden speciale sessies om sterren te kijken met Englessprekende astronomen die uitleg geven over sterrenbeelden en telescopen. Kinderen zijn welkom.  

  4. Vissen in het Lago Quornia

  Gooi uw hengel uit op een visplek bij het meer Quornia. Dit rustige kleine meer ligt tussen de wijngaarden van Castellina en Monteriggioni. Volg de borden naar Ristorante Vallechiara waar de eigenaren alles verhuren dat u nodig heeft om een karper, steur of forel te vangen. In het weekend levert een mannetje alle apparatuur bij de oever van het meer.  

  5. Wijn en kunst in Castello di Ama

  Serieuze wijnliefhebbers genieten in Castello di Ama, een gerenommeerd wijnhuis en prachtig landgoed in de Chianti. Breng een middag door met een bezoek aan de wijngaarden- en kelders. Proef fantastische wijnen - de Chianti Classico Vigneto La Casuccia en de Vigneto Bellavista zijn wereldberoemd. De zeer bijzondere collectie moderne kunst is onovertroffen. Met werken van beroemdheden zoals Louise Bourgeois en Anish Kapoor.   

  Voor buitengewone plaatsen om te verblijven in en rond de Chianti, bekijk onze collectie aan vakantiehuizen

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag