Login


Leuke spelletjes voor de kinderen.

 • Lekker de hele dag bij het zwembad geluierd? Geen zin om de deur uit te gaan? We hebben een aantal leuke spelletjes op een rijtje gezet voor een gezellige avond in uw vakantiehuis samen. (Sterker nog, u kunt deze ook spelen als u ergens bent, bijvoorbeeld in de rij bij het Uffizi?).

  En die van jou?

  Selecteer een speler als de vragensteller – deze moet de kamer uit of hun oren bedekken. Ondertussen beslist de rest over iets dat ze allemaal bezitten, bijvoorbeeld een auto of een telefoonnummer. De vraagsteller komt terug maar kan een persoon alleen de vraag stellen “En die van jou?”. De andere spelers moeten antwoorden met een detail dat niet veel prijsgeeft (maar ook niet zo vaag dat het spel niet verder kan). De vraagsteller moet zijn groeiende frustratie overwinnen om uit te zoeken wat het ‘onderwerp’ is. Als het geraden wordt, zal een nieuwe vrager aangesteld worden en gaat het spel verder.

  Toen ik op vakantie ging …

  In dit bekende geheugenspel kunnen spelers om beurten een item aan een lijst toevoegen maar eerst moeten ze alle voorgaande items herinneren voordat ze er nog een mogen toevoegen. Speler 1 begint bijvoorbeeld met “Toen ik op vakantie ging, heb ik een paar slippers meegenomen”. Speler 2 gaat verder en zegt: “Toen ik op vakantie ging, had ik een paar slippers en een spelletje Tetris bij me.” Speler 3 zegt: “Toen ik op vakantie ging, had ik een paar slippers bij me, een spelletje Tetris en mijn trots! “Enzovoort, enzovoort… Als je een fout maakt, ben je af en de winnaar is diegene die overblijft.

  Gelukkig maar Helaas

  Dit verhaalspel is een geweldige manier om je creativiteit te laten floreren. Elke speler voegt om beurten een zin aan het verhaal toe, afgewisseld met gelukkig of helaas om de zin te beginnen. Hier een voorbeeld van hoe het zou kunnen gaan.

  Speler 1 zegt: “Er was eens een kikker vredig zittend op een waterlelie.” Speler 2 antwoordt: “Helaas zaten zijn voeten vast aan het blad en kon hij niet van de grond springen.” Speler 3 voegt toe: “Gelukkig kwam er een golf langs en de kikker besefte dat hij een getalenteerde surfer was. “Speler 4 zegt:” Helaas splitste het blad zich in tweeën en hij ontdekte dat hij niet zo goed was in waterskiën … ” En zo verder.

  Knipoogmoord

  Kies een detective uit de groep. Vraag haar of hem de kamer te verlaten om een moordenaar te kunnen benoemen. Vraag de detective om terug te keren. Iedereen staat in een cirkel en het spel kan beginnen. De moordenaar moet naar mensen knipogen om hun te doden. De persoon die de knipoog ontvangt moet dan sterven – geniet van je kans om je acteertalent te laten zien. De detective heeft drie kansen om de identiteit van de moordenaar te achterhalen.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag