Login


Trek je wandelschoenen aan voor twee bijzondere wandelingen in Toscane

 • Een vakantie in Toscane hoeft echt niet alleen maar te bestaan uit luieren bij het zwembad. Trek je wandelschoenen aan, pak een kaart, je pet en veel water en ga erop uit. Probeer deze bekende en schitterende wandelroutes eens.

  Via Francigena

  Pelgrims op weg naar Rome namen vroeger dit pad, later werd het door kooplieden gebruikt. Nu is het favoriet bij wandelaars die een uitdaging zoeken of gewoon om te genieten van de frisse lucht en het fantastische landschap. De Via Francisgena start in de Engelse stad Canterbury, met een grote kathedraal. Onderweg naar Rome loopt de route door Frankrijk en Zwitsersland. Een reis van meer dan tweeduizend kilometer. Eenmaal in Italië loopt het pad door Toscane, je kunt delen van de route uitproberen en stukken wandelen. Aanbevolen routes zijn die van Camaoire naar Lucca (ongeveer 24 km) en Lucca tot Porcari (ongeveer 10 km). Koop een kaart of download de GPS routebeschrijving op percorsiditerre.it. of download de handige app hier.

  Vie Cave

  Dit merkwaardige wegennet hakten de Etrusken uit door steile rotswanden en ze creëerden beschermende wallen van wel twintig meter hoog waar soms bomen werden geplant aan de top om een bladerdak te vormen. Er wordt beweerd dat de Vie Cave heilige routes waren die Sovana, Sorano en Pitigliano in Grosseto verbindt, weer anderen geloofden dat het goed verdedigde communicatielijnen waren. Vandaag de dag is het een unieke plek met allerlei microklimaten waar mossen, kerstmossen en varens welig tieren. Draag stevige wandelschonen om door beekjes te kunnen waden. Onderweg vind je markeerpunten met informatie over de Etrusken en de route zelf. Download hier een kaart voor de Vie Cave.

  To Toscane heeft een fantastisch aanbod van vakantiehuizen met privé zwembaden. Heerlijk afkoelen na een lange dag hiken door de omgeving.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag