Login


Wat is er te zien en te doen in Toscane in de herfst?

 • Het einde van de zomer en de vroege herfst is dé tijd om te laven aan heerlijk vers bereide maaltijden en lekkere drankjes in Toscane. Er zijn zoveel festivals oftewel sagre om te ontdekken! Een onvergetelijke ervaring.

  Het is herfst, de tijd om de regio’s wijnen te proberen. Foto Look/Alamy

  Een mooi groot festival is de Chianti Classico Expo, een belangrijke viering van de wijnen in de regio. Het vindt plaats in Greve in  september. Negen plaatsen uit de Chianti regio zijn vertegenwoordigd door 60 producenten die hun wijnen presenteren naast olijfolie en andere heerlijke lokale producten. Ontdek ook het nationale Calici di Stelle wijnevent waar het glas wordt geheven tot de nacht valt, met proeverijen onder de sterren in plaatsen zoals Siena, Gaiole, Castiglione D’Orcia en Montepulciano.

  Heeft u liever bier? Bezoek dan het Villagio della Birra festival

  Bierliefhebbers halen hun hart op bij het Villagio della Birra festival dat ten zuidoosten van Siena gehouden wordt in Buonconvento in september. Dit internationale festival van ambachtelijke brouwerijen startte in 2006 als een viering van vriendschap tussen Italiaanse en Belgische brouwers. Het heet nu ook brouwers van over de hele wereld welkom om te proeven, heerlijk te eten en te genieten van live muziek en kunst.

  Montepulciano’s Bravio delle Botti gehouden in augustus was van origine een paardenrace maar in 1974 werden de paarden ingewisseld voor wijnvaten. Acht contrade, of districten, dagen elkaar uit om een waardevol geschilderd doek te winnen met de beschermheilige van de stad erop. Na de race volgt een lunch met een middeleeuwse processie in de middag. Een geweldige dag om mee te maken.

  De L’Eroica in oktober is een belangrijk fietsevent in Toscane, internationaal bekend de laatste twintig jaar. Duizenden fietsers vertrekken op vintage racefietsen vanaf Gaiole over de witte grindpaden in het Toscaanse landschap. Routes variëren van 469 kilometer tot 209 kilometer met wel 3700 meter hoogteverschil. Langs de route zijn er veel stops om te genieten van lokale specialiteiten en natuurlijk een glas wijn.

  Kastanjes hebben hun eigen feest in Bacchereto Foto: Christine Webb/Alamy

  And what about the seductive sagres? Carmignano celebrates figs at the Benvenuto Fico Secco festival in October, and Bacharetto, a tiny village near Carmignano, puts the hazelnut in the spotlight in October. For truffles, visit San Miniato in the province of Pisa.

  Corazzano houdt een wit truffelfestival in oktober, en nog meer truffels vindt u in Ponte a Egola en er zijn paddenstoelen en truffels in La Serra in september en Balconevisi in oktober.

  Heeft u de beroemde paardenrace Il Palio in Siena gemist in juli, dan is er een tweede kans om dit spektakel mee te maken in augustus. Vergeet niet om Domenica al Museo op uw lijstje te zetten, altijd de eerste zondag van de maand. Alle staatsmusea zijn dan gratis te bezoeken, van oktober tot en met maart.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag