Fagioli all'uccelletto (bonen als vogeltjes)
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 130 minuten
500 caloriën per portie
Ingrediënten:
300 gr verse witte bonen
1/2 glas olijfolie extra vierge
200 gr tomaten uit blik
4 worstjes (varkensvlees)
1 takje salie
2 teentjes knoflook
zout
peper
1. Begin met de bonen: kook ze nauwkeurig door de bonen in een (terracotta) pan te plaatsen en met vier vingers water te bedekken.
2. Breng dit langzaam aan de kook en zet dan het vuur laag.
3. Kook op klein pitje tot de bonen gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen. Als de bonen klaar zijn, de knoflook met het takje salie in wat olie in de pan aanbakken.
4. Na 2-3 minuten de tomaten uit blik toevoegen en koken tot er een vrij dikke saus ontstaat.
5. Voeg dan de eerder gekookte bonen toe en de gepelde worstjes. Minstens 15 minuten laten koken.
6. Zout en peper naar smaak toevoegen.
7. Heet serveren