Login


Panello con l’uva

 • Panello con l’uva

  Panello con l'uva is een Chianti bewerking van de Florentijnse Schiacciata con l'uva. Het is een zoet plat brood beladen met druiven, typisch bereid rond de druivenoogst in de herfst.

  Over de chef:
  Dit heerlijke plat brood recept werd met ons gedeeld door Monica Lapis, een van de chefs waarmee we samenwerken om onze gasten traditionele culinaire ervaringen te bezorgen. Hier is wat ze ons vertelde over de oorsprong van dit specifieke recept:
  'Dit recept is van mijn moeder en doet me denken aan de goede oude tijd van toen we kinderen waren en panello con l'uva maakten. Het was een groot feest en we deden allemaal mee, vooral als het tijd was om het op te eten!
  Het verschil tussen nu en toen is dat mijn moeder het vroeger bakte in de oven van de houtkachel en de smaak was zeker intenser. Ik bak het in de elektrische oven in de hoop dezelfde smaken van vroeger te kunnen herontdekken.

  Serveert: 8-16 personen
  Kooktijd: 6,5 uur

  Ingrediënten:
  1 kg bloem, type 00
  25 g gist
  600 g water
  100 g suiker
  10 g zout
  50 g olijfolie
  100 g walnoten
  Zwarte druiven, naar smaak (de kleine, ronde soort is het meest authentiek)
  Rozemarijn, naar smaak
  Basterdsuiker, naar smaak

  Werkwijze:
  Fruit de olie, walnoten en rozemarijn in een kleine koekenpan. Haal de rozemarijn eruit en zet apart. Los de gist op in het water, doe de bloem in een kom, voeg de opgeloste gist toe en meng. Voeg vervolgens de suiker en het zout toe en blijf kneden, voeg vervolgens de walnoten en de olie toe, en tot slot de druiven tot het een soepel deeg vormt. Laat 4 tot 5 uur rijzen, afhankelijk van de buitentemperatuur.
  Verwarm de oven voor op 200° C en terwijl deze opwarmt, spreidt u het deeg uit in een rechthoekige bakplaat (afhankelijk van de grootte kunt u twee bakplaten gebruiken). Bestrooi het oppervlak met basterdsuiker en olie, zet het in de oven en bak tot het oppervlak goudkleurig en knapperig is.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag