Panzanella
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
500 caloriën per portie
Ingrediënten:
4-5 rijpe tomaten
15 blaadjes basilicum
zout
gemalen zwarte peper
400gr Toscaans brood, gesneden
1 kleine komkommer
1/2 glas rode wijnazijn
1 grote rode ui
olijfolie extra vierge
1. Laat het Toscaanse brood in een schaal weken. Oud brood werkt het beste.
2. Snipper de ui en marineer het in een half glas rode wijnazijn.
3. Was en snij de komkommer (als het een grote komkommer is, gebruik dan de helft)
4. Snij de tomaten in middelgrote stukken en verwijder het vocht.
5. Knijp het brood uit, verwijder zoveel mogelijk water en meng het dan met de stukjes tomaat, de komkommer, ui (giet eerst de wijnazijn af), zout en peper naar smaak en voeg dan wat olie toe.
6. Snij ±10 blaadjes van de basilicum klein en voeg deze aan de schaal toe. Meng het goed met uw handen. Hou een paar blaadjes van de basilicum achter en gebruik deze als garnering.