Login


Panzanella

  • Panzanella

    Voor 2 personen
    Bereidingstijd: 30 minuten
    500 caloriën per portie

    Ingrediënten:
    4-5 rijpe tomaten 
    15 blaadjes basilicum
    zout
    gemalen zwarte peper
    400gr Toscaans brood, gesneden
    1 kleine komkommer
    1/2 glas rode wijnazijn
    1 grote rode ui
    olijfolie extra vierge

    1. Laat het Toscaanse brood in een schaal weken. Oud brood werkt het beste.
    2. Snipper de ui en marineer het in een half glas rode wijnazijn.
    3. Was en snij de komkommer (als het een grote komkommer is, gebruik dan de helft)
    4. Snij de tomaten in middelgrote stukken en verwijder het vocht.
    5. Knijp het brood uit, verwijder zoveel mogelijk water en meng het dan met de stukjes tomaat, de komkommer, ui (giet eerst de wijnazijn af), zout en peper naar smaak en voeg dan wat olie toe.
    6. Snij ±10 blaadjes van de basilicum klein en voeg deze aan de schaal toe. Meng het goed met uw handen. Hou een paar blaadjes van de basilicum achter en gebruik deze als garnering.

    Download

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag