Pappa al Pomodoro (stevige Toscaanse tomatensoep)
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
500 caloriën per portie
Ingrediënten
800 gr tomatenpassata
300 gr oud Toscaans brood
1 lt groentebouillon
1 takje basilicum
2 gr peper (gemalen)
olijfolie extra vierge
knofook (±2 teentjes)
2 gr suiker
2 gr zout
1. Om de groentebouillon te bereiden, kookt u 1 liter water minimaal een half uur met 1 wortel, 1 steel bleekselderij (in stukken gesneden), 2 tomaten en een halve ui.
2 Schenk 15 gr olijfolie met twee gepelde teentjes knoflook in een diepe pan met antiaanbaklaag.
3. 2 minuten aanbakken.
4. Giet alle tomatenpassata in de pan en kook het langzaam (minstens 15 minuten).
5. Voeg het brood (bij voorkeur oud gesneden brood) aan de pan toe.
6 .Voeg minstens 2 glaasjes bouillon toe totdat de sneden brood volledig bedekt zijn.
7. Voeg dan de suiker er aan toe en kook het op een laag vuur geduren 40-50 minuten om de vloeistoffen te laten verdampen.
8. Roer het af en toe om het goed te koken en het brood te breken.
9. Zout en peper naar smaak toevoegen.
10. Na het koken van het vuur afhalen en voeg dan de basilicumbladeren toe om uw tomatensoep een verse, intense smaak te geven.
11. De soep kan nu geserveerd worden in aparte schaaltjes of soepborden. Schenk wat olijfolie er overheen.