Traditionele Toscaanse Ragu
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Ingrediënten:
500 g rundergehakt 500 g
250g Varkensgehakt
500g Tomaten passata
50g Selderij
50g Uien
50g Wortels
250ml Rode Wijn
2 Laurierbladen
Extra vierge olijfolie
Zout
Gemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
Om de saus te bereiden, schilt u de uien en wortelen en snijdt u de selderij, wortelen en uien in kleine blokjes.
Doe wat olie in een grote pot/pan en voeg de groenten toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de groenten zacht zijn. Roer af en toe.
Wanneer de groenten zijn gebruind en de bodem van de pan droog is, voeg dan het vlees toe en breng het op smaak. Nu is het tijd om het laurierblad toe te voegen.
Bak het gehakt, dit moet het sap laten ontsnappen. Als het gehakt goed gebruind is, kunt u de wijn toevoegen.
Als de alcohol is verdampt, voeg dan de tomaten toe.
Roer alles door elkaar en laat het dan 3 uur sudderen op een gemiddelde tot lage temperatuur (bij voorkeur iets lager dan te warm). Aan het einde van de kooktijd moet het resultaat een romige en zeer smakelijke saus zijn.
Geniet van de zelfgemaakte pastasaus!