Login


Veganistische Vanille Parfait

  • Deze verrukkelijke parfait is een lichte, vanilleachtige traktatie voor speciale gelegenheden. Het is het perfecte dessert om indruk te maken op uw gasten. De combinatie van texturen is een genot voor de zintuigen.


    Over de chef 
    Dit heerlijke dessert werd verzorgd door Alessio Berrioni, een van de koks met wie we samenwerken om unieke ervaringen in onze vakantiehuizen te bieden. Alessio verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Engeland, nadat hij in Assisi zijn diploma hotelmanagement had behaald. Jaren van hard werken leidden tot het werken naast mensen als Alaine Ducasse en Gordon Ramsay in restaurants met Michelinsterren. In 2019 keerde hij terug naar Italië en vestigde hij zich als privékok met spectaculaire culinaire ervaringen. Voor hem is koken een leeg doek dat wacht om gevuld te worden met behulp van een snufje inspiratie en een flinke dosis creativiteit.

    Voor 8 personen 
    Kooktijd: 2 uur 

    Ingrediënten

    Voor de parfait: 
    500 ml amandelmelk 
    180 ml rijstmelk 
    2 g agar-agar 
    80 g havermeel 
    80 g aardappelzetmeel 
    150 g poedersuiker 
    50 ml stilstaand water 

    Voor de veganistische meringues: 
    150 ml aquafaba (de vloeistof uit een blik kikkererwten) 
    160 g poedersuiker 
    5 g zout 

    Voor de decoraties: 
    100 ml aquafaba (de vloeistof uit een blik kikkererwten) 
    100 g poedersuiker 
    50 g sterk broodmeel

    Werkwijze: 
    1. Verwarm de oven voor op 110° C / 90° C fan / ¼ gas. 
    2. Breng in een steelpan de amandelmelk en rijstmelk aan de kook. 
    3. Meng in een aparte kom het havermeel, het aardappelzetmeel, de poedersuiker en de agar agar en roer het water erdoor. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de steelpan met de kokende melk. 
    4. Giet alles in een vorm naar keuze. Zet minimaal vier uur in de koelkast. 
    5. Klop voor de meringues de aquafaba met de poedersuiker en het zout stijf. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit gelijkmatige meringues op een met bakpapier beklede plaat. Bak ongeveer 90 minuten. 
    6. Klop voor de decoratie de drie ingrediënten door elkaar en spuit ze in een spiraalvorm op een siliconen bakmat of een beboterde plaat. Bak gedurende 10 minuten op 170° C. 
    7. Laat alles afkoelen en monteer volgens de afbeelding. 

    Tip: In plaats van havermeel te kopen, dat meestal duur is, kun je de haver ook fijn blenden. Zorg ervoor dat uw mixer volledig droog is, om klonters te voorkomen.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag