Login


Meerdere generaties samen op vakantie - iedereen is welkom in een heerlijk vakantiehuis

 • Vader, moeder, opa, oma en vergeet de kleinkinderen niet. Samen op vakantie gaan is een ware rage en heel populair. Bij To Toscane merken wij dat u de afgelopen vijf jaar steeds meer met elkaar op vakantie gaat. We bieden prachtige vakantiehuizen met vijf slaapkamers of meer om aan de vraag te voldoen.

  Het feit dat we meer samen op vakantie gaan met een grotere familie komt vaak door de vrijgevigheid van grootouders die hun geld goed besteden aan het maken van onvergetelijke herinneringen met het hele gezin. Ook Virgin Holidays kwam tot deze conclusie, zeven van de tien families die met deze touroperator reizen kozen voor een vakantie met meerdere generaties. Het lijkt erop dat we het fijn vinden om samen tijd door te brengen.

  Aangezien iedereen normaal gesproken in aparte huizen, dorpen, steden en soms zelfs delen van de wereld woont is voor een prettig samenzijn van een hele familie een stressvrije en rustige omgeving nodig. De keuze van een vakantiehuis is cruciaal met grote terrassen om samen te eten en gezellige hoekjes om je terug te trekken en het comfort van en-suite badkamers. We vroegen Sean Caulfield, de eigenaar van To Toscane, om zijn top tips te delen voor het plannen van een vakantie met meerdere generaties.


  Verblijf met het hele gezin in een vakantiehuis en creëer onvergetelijke herinneringen. Foto: Shuttersdock

  De indeling van een huis is heel belangrijk

  Kies een vakantiehuis niet alleen vanwege de grootte, bekijk de plattegrond goed. Een groep heeft ruimte en onafhankelijkheid nodig. Het maakt niet uit hoe goed iedereen met elkaar kan opschieten. Zoek naar grote huizen die opgedeeld zijn in appartementen, die met elkaar verbonden zijn, zodat iedereen genoeg privacy heeft. Grootouders waarderen vaak hun eigen ruimte. Slaapkamers met en-suite (of extra) badkamers zijn aan te raden.

  Zwembad, tuin en faciliteiten

  Een privézwembad is essentieel en een heerlijke plek voor iedereen om te ontspannen. Grotere huizen hebben vaak een eigen zwembad, vaak omheind voor kleine kinderen. Grote tuinen zijn ook een pluspunt met verschillende delen om tot rust te komen. Sommige panden beschikken over speeltuinen, ping-pong tafels of zelfs tennisbanen en anderen hebben een sauna en fitness ruimte voor uw gezondheid.

  Tafel voor twaalf.. of twintig personen

  Samen op vakantie betekent niet de hele dag alles samen doen. Het is prettig om overdag zelf iets te ondernemen en dan in de avond samen te komen voor het diner. Een pand met een groot terras en een prachtig uitzicht kan heerlijk zijn om samen van te genieten, vanaf aperitivo tijd tot middernacht. Een barbecue of openlucht pizza-oven is een bonus voor gezellige al-fresco maaltijden. Voor speciale gelegenheden is het mogelijk om een privé chef-kok te boeken voor een extra speciaal diner om nooit te vergeten.

  Locatie, locatie

  Wanneer u boekt, neem dan iedereen die mee reist in gedachten en kies een vakantiehuis dat in de buurt ligt van een aantal voorzieningen. Voor ouderen en kleine kinderen is het prettig om een dorp op loopafstand te hebben, terwijl een station fijn is voor tieners die onafhankelijk een mooie stad willen ontdekken of voor anderen om culturele schatten te bewonderen. Als een strand verlangd wordt is een vakantiehuis aan de kust natuurlijk een must.

  Extra diensten en activiteiten

  Wellicht wilt uw reisgezelschap extra activiteiten boeken, afhankelijk van het budget. Extra schoonmaak of een kok is gebruikelijk, om koken en schoonmaken makkelijk te maken. Bij de meeste van onze vakantiehuizen kunt u kiezen uit verschillende lokale activiteiten. Van wijnproeverijen tot kookworkshops of wat actiever met paardrijden en wandelen.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag