Login


Vier dieren in het wild die u kunt tegenkomen in Toscane

 • Pak uw verrekijker en volg de sporen van in het wild levende dieren in Toscane. Hieronder vier wilde dieren die hun habitat in Toscane hebben.

  Wild zwijn


  De cinghiale oftewel het Toscaans everzwijn heeft de twijfelachtige eer om een trofee én een lokale delicatesse te zijn. In de schemering op landweggetjes zijn ze vaak te zien en ook vanuit de heuvels, verleid door de geur van rijpende druiven. Een everzwijn heeft een opvallend wigvormig silhouet en is zwartgrijs van kleur, met een borstelige rand, een lange snuit en een verrassend sierlijke draf. De biggetjes hebben lichte strepen die door hun chocoladebruine vacht lopen. Benader een everzwijn met de grootst mogelijke voorzichtigheid. Een zeug met jongen kan aanvallen wanneer zij zich bedreigt voelt.

  Stekelvarken


  Tussen zonsondergang en het ochtendgloren is dit stekelige knaagdier te zien. Juist dan is hun uitstekende gehoor, de gevoelige poten en fijn ontwikkelde reukzin nuttiger dan hun gezichtsvermogen. Van nature zijn ze onverschrokken en kuieren op hun gemak over kreupelhout op zoek naar fruit, insecten en zaden die door de wind zijn meegevoerd. Laat een stekelvarken met rust als u er een tegenkomt. Ze zien erg slecht en worden hierdoor snel agressief, met stampende poten, hard grommend en witte puntige stekels die alle kanten opstaan ter verdediging.

  Damhert en ree


  In de schemering kunt u damherten waarnemen die in open akkers bij zonsondergang hun buikje vol eten op stukken grond rijk aan bosbessen en paddenstoelen. Met hun lange nek, smalle kop, gevlekte bruine vacht en het opvallende schoffelgewei zijn ze niet te missen. De verlegen reeën zijn moeilijker te herkennen omdat zij zich schuilhouden in de bossen. Een ree heeft een klein bruin staartje en een vacht variërend van roodbruin tot grijs en dik in de wintermaanden. Beide soorten zijn majestueuze wezens. Het is een onvergetelijke ervaring ze te zien rennen, springen en misschien wel zwemmen.

  Haas


  Hazen wonen in ‘legers’, ondiepe kuilen, dit in tegenstelling tot konijnen. Ziet u deze kuilen in de omgeving van uw vakantiehuis in Toscane dan is dat een teken dat er hazen in de buurt zijn. Ze zijn veel groter dan een konijn en hebben lange oren en poten, een zandbruine vacht en witte buik. Het territorium van de haas is gecultiveerd platteland of een vlakke bodem in bossen waar met grote snelheid in verschillende richtingen gedraaid kan worden om te vluchten voor roofdieren.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag