Login


Zin in een rondje golf? In Toscane liggen een paar van de beste golfbanen van Italië.

 • Wij vroegen de golfexpert van To Toscane, Grant Leggate, algemene directeur van Chestfield Golf Club en voormalig assistent-secretaris van Royal St George's Golf Club, om zijn favoriete golfbanen in de regio te kiezen. 

  Royal Golf La Bagnaia

  De Royal Golf La Bagnaia, net ten zuiden van Siena, is ontworpen door architect Robert Trent Jones Junior, die 130 hectare land transformeerde tot een meesterlijke baan. Hij heeft de Amerikaanse stijl geïntegreerd in het ruwe Toscaanse landschap. De passie, flair en artisticiteit van Toscane heeft hij perfect vastgelegd. Golfers vinden hun weg op deze baan tussen en over goed gepositioneerde zandvangers die de belangrijkste bescherming bieden. Er zijn weinig bomen en dit is geen kritiek want als de wind waait zorgen ze voor een verdere uitdaging, net als de waterpartijen bij niet minder dan 13 van de holes.  Het stijlvolle clubhuis wordt goed gerund door een indrukwekkend team dat echt trots en enthousiasme toont.  

  Golf Ugolino, zie boven, is de oudste golfbaan van Toscane

  Golf Ugolino

  De oudste golfbaan van Toscane, Golf Ugolino, werd in 1934 gecreëerd. Met op iedere hoek adembenemend uitzicht en tal van uitdagingen, smalle fairways, lastige greens en enkele holes die in het landschap passen. Vaardigheid en nauwkeurigheid zijn van vitaal belang, dit is nog steeds een leuke golfbaan voor alle niveaus, vooral de voorste negen, waar de tweehonderdvijfennegentig meter lange par-4 3e hole een goede slag naar links vereist voor de moeilijke benadering van de green. Ook al bent u fit genoeg om van de wandeling te genieten is het aan te raden een buggy in te huren om de tijd tussen green en tee te verkleinen om het uitzicht te bewonderen. Het clubhuis personeel is fantastisch: behulpzaam, attent en informatief.  

  Golf Punta Ala

  Golf Punta Ala is een baan met 18 holes, par 72, oefenveld, pro-shop, verhuur van carts, trolleys en een bar en restaurant. Het meest opmerkelijke aspect van deze golfbaan is de ligging aan de oevers van de Middellandse Zee met uitzicht op het eiland Elba waar Napoleon in de vroege jaren 1800 gevangen werd gehouden, dit is misschien wel de mooiste golfbaan van Toscane. Wanneer u een rondje golft hoeft u zich niet schuldig te voelen want de rest van het gezin kan heerlijk genieten op het strand. De baan heeft strakke met bomen omzoomde fairways waardoor uw positie belangrijk is. Het is raadzaam om een ​​trolley te huren want deze heuvelachtige baan een uitdaging kan zijn om geheel lopend te volbrengen.  

  Golf Montecatini Terme

  Een andere natuurlijke beauty van een golfbaan is te vinden op het Toscaanse platteland ten zuidwesten van Florence. De 18-holes golfbaan van Golf Montecatini Terme is heuvelachtig en heeft fairways die vrij breed en niet te lang zijn. Meren, beken, bomen en sloten worden gecombineerd om natuurlijke contouren aan te brengen in dit vrij open landschap waar de wind een ander obstakel vormt. De greens zijn snel en golvend, een bijkomend probleem voor verschillende blinde drives, en wilt u uw vaardigheden testen dan kan dit hier bij uitstek. De par-3 18e hole, gespeeld over een honderdvijftig meter breed meer is zowel verbluffend als ontmoedigend. Er is een keurig en compact clubhuis met voldoende faciliteiten met de sfeer van een familiebedrijf en vriendelijk personeel. Clubselectie is van cruciaal belang.
  Veel groens en brede fairways wachten op u in Le Pavoniere

  Le Pavoniere Golf & Country Club

  Deze 18-holes par-72 baan bij Florence werd ontworpen door het bedrijf van Arnold Palmer. Vandaar dat Le Pavoniere Golf & Country Club een typisch Amerikaans uitstraling heeft met grote greens, uitgestrekte bunkers en brede fairways. Wat het misschien mist in esthetiek, maakt het goed in speelbaarheid want de relatief vlakke baan heeft verschillende waterhindernissen die een verstandig koersbeheer vereisen. De meeste holes zijn met bomen omzoomd maar goed verdeeld en grotere slagen zijn nodig met name bij het spelen in tegenwind met greens die snel maar redelijk zijn. Evenals de 18e, zijn de beste holes de 6e en de 5e - een par-3 waar vertrouwen nodig is van de tee. Er is genoeg risico- en uitdaging in golf op Le Pavoniere, een goede test voor alle niveaus van de golfer. Het clubhuis is gevestigd in een 19e-eeuwse villa, zorgvuldig gerestaureerd om een ​​lichte, heldere en koele plek te bieden om te ontspannen na een rondje golf.  

  Poggio dei Medici Golf en Resort

  Deze 18-holes par-73 baan nabij Florence is de perfecte baan, met weelderige en onberispelijke fairways en goed gepropageerde greens in een heuvelachtige omgeving. De letterlijke vertaling van de naam van de baan is "Heuvel van de Medici" en hoog bij de 16e hole, met alleen het geluid van vogels en Florentijnse kerkklokken, kunt u niet anders dan het gevoel hebben dat als de Grote Geest golfde hij zou kiezen om hier zijn green fees te betalen. Poggio dei Medici Golf & Resort biedt een goede vaardigheidstest voor uw golfskills met enkele moeilijke holes. De 18e is een geweldige laatste hole maar de 15e hole is mijn favoriet. Op 332 meter is deze zowel uitdagend als stimulerend met een gespleten green waardoor de hole op twee heel verschillende manieren kan worden opgesteld - niet het moeilijkst maar voor een veeleisende, goed geplaatste drive en een nauwkeurige benadering. Inderdaad, alle holes zijn geweldig om te spelen en ze kunnen iets langer nemen dan verwacht om te voltooien. Het is prettig om ook de tijd te nemen om te genieten van de vergezichten en de bijzondere sfeer. Met zijn fantastische 16e-eeuwse clubhuis blijft dit een van mijn favoriete golfclubs in de hele wereld.  

  Cosmopolitan Golf en Country Club

  Water is een belangrijk kenmerk van de baan van Cosmopolitan Golf and Country Club in de buurt van Pisa. Een baan met veel risico en prachtige uitdagingen. De baan volgt de oorspronkelijke contouren van het land, met vier sets tees op elke hole, zodat het personeel verschillende opties kan opstellen en een eerlijke test biedt voor alle niveaus. Elk van de 18 holes zijn goed afgebakend met flinke greens en fairways die over het algemeen vlak zijn. De greens zijn langzaam en niet op de rand van de vele bunkers en dit maakt een ontsnapping niet veeleisend. De 5e is de opvallendste hole, waarbij u twee keer over het water moet spelen voordat u de green bereikt. De beslissende hit van de ronde is echter de nadering naar de 9e green, wederom over het water, waardoor clubselectie cruciaal is. Dit is een mooie baan met goede faciliteiten, goed onderhouden en zeer speelbaar, en zal een lastige test bieden wanneer de wind opsteekt.   Andere clubs die de moeite van het ontdekken waard zijn: Casentino Golf Club in de buurt van Arezzo, Circolo Golf L'Abbadia bij Colle Val d'Elsa, Antognolla Golf Club bij Perugia en Golf Club Valdichiana bij Siena.   

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag