Login


5 Toscaanse zomerfestivals die u niet mag missen

 • Het is geen wonder dat de zomer een van de populairste periodes van het jaar is om Toscane te bezoeken: het weer is fantastisch, de steden en dorpen bruisen en de dagen zijn lang - perfect om zoveel (of zo weinig) activiteit in te plannen als u wilt.

  Er is ook genoeg te doen. Festivals in Toscane zijn er gedurende de warmere maanden en variëren van historische reënactments tot moderne muziekevenementen. Als u op zoek bent naar een zomerfestival naar uw smaak, dan hebben wij een paar fantastische opties voor u.

  Mercantia

  Wat een feest voor alle zintuigen wanneer Mercantia de straten van Certaldo bereikt, een klein plaatsje op een heuvel, ongeveer een uur rijden van Florence. Toeschouwers worden uitgenodigd om de "vierde dimensie" binnen te gaan bij de vele intrigerende performances die elke dag plaatsvinden op sfeervolle locaties, van afgezonderde binnenplaatsen tot verstopte tuinen. Laat uw auto aan de voet van de heuvel achter en neem de kabelbaan naar boven. Vakantiehuizen in de omgeving ziet u hier. 

  Il Palio di Siena

  De wereldberoemde Il Palio di Siena is een snelle en furieuze paardenrace zonder zadel die niet één maar twee keer per jaar plaatsvindt op Siena's middeleeuwse Piazza del Campo. Verschillende wijken van de stad doen mee met een paard en ruiter in hun kleuren en emblemen, op het komvormige parcours op de piazza te racen, toegejuicht door honderden toeschouwers. In de dagen voorafgaand aan de race zijn de straten van Siena versierd met kleurrijke spandoeken en op de middag van het evenement bruist de Piazza del Campo van de historische parades voordat de paarden en jockeys om 19.00 uur starten. Bekijk hier de vakantiehuizen in de omgeving. 

  Pistoia Blues

  Bijna veertig jaar is de stad Pistoia de plek waar het internationaal vermaarde Pistoia Blues-festival in de Piazza Duomo plaatsvindt. Een schitterende historische setting voor dit moderne evenement. De grote namen van dit jaar zijn Alanis Morissette, James Blunt, Graham Nash en Steve Hackett. Bekijk hier de vakantiehuizen in de omgeving. 

  Middeleeuws Festival

  De inwoners van Monteriggioni reizen eenmaal per jaar terug in de tijd naar de Middeleeuwen en brengen dit tijdperk tot leven met een leuk jaarlijks middeleeuws festival. Het festival begint met een gekostumeerd banket in het kasteel en de twee weekends daarop gaat de lokale bevolking in kostuum gekleed, omgetoverd tot edelen en arbeiders van vroeger. Er is livemuziek, dans- en theatervoorstellingen en u kunt traditionele regionale gerechten proeven. Bekijk hier vakantiehuizen in de omgeving. 

  Lucca Summer Festival

  In juli klinkt de mooie ommuurde stad Lucca naar muziek! Het geluid van internationale topacts op het Lucca Summer Festival, dat de hele maand duurt komt dan naar de stad. 

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag