Login


Deze vier kaskrakers speelden zich allemaal af in Toscane

 • A room with a view (1985) Regisseur: James Ivory

  Wanneer rond het jaar 1900 een jonge Engelse Lucy Honeychurch (Helena Bonham Carter), en haar chaperonne, Charlotte Bartlett (Maggie Smith), arriveren in Florence, de hoofdstad van Toscane, krijgen ze hotelkamers zonder uitzicht. Medegasten heer Emerson en zijn zoon George (Julian Sands) bieden vriendelijk aan om te ruilen met de dames zodat deze een heerlijk uitzicht hebben over de Ponte Vecchio over de rivier de Arno.   Prachtige cinematografie en opzwepende operamuziek als achtergrond bij het ontplooiende liefdesverhaal van de gepassioneerde Lucy en vrijgevochten George. Deze Oscar-winnende film combineert panoramisch uitzicht en gedetailleerde close-ups van het historische centrum van Florence, inclusief de scène bij het graf van Dante in de Basilica di Santa Croce, waar een Florentijn aanbiedt om Lucy te begeleiden naar de fresco's van Giotto en de met bloemen begroeide heuvels te bewonderen van Fiesole, waar Lucy haar eerste zoen met George heeft. Bekijk a Room with a view op Amazon.

  Much ado about nothing (1993) Regisseur: Kenneth Branagh

  Branagh koos Villa Vignamaggio als de setting voor zijn uitstekende bewerking van Shakespeare's theatrale komedie, Much Ado About Nothing over de jonge geliefden Hero (Kate Beckinsale) en Claudio (Robert Sean Leonard) die binnen niet al te lange tijd in het huis van Leonato (Richard Briers ), gaan trouwen. Ze spannen samen om verbale sparringpartners en singles Beatrice (Emma Thompson) en Benedick (Kenneth Branagh), over te halen om hun ware liefde voor elkaar te bekennen.   Het landgoed Vignamaggio ligt op een heuvel net buiten het plaatsje Greve, in het hart van de beroemdste wijnregio van Italië, de Chianti Classico. Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in de kamers en binnenplaatsen van de villa en in de renaissancetuin en boomgaarden van het landgoed, die een gevoel geven van tijdloosheid en afgelegen zijn van de rest van de wereld. Het is een vrolijke film met name de laatste scène die is opgenomen met één enkele camera en in één take waarin de gasten van de villa zingen en dansen in de tuin tijdens een vreugdevolle viering. Bekijk Much ado about nothing op Amazon.

  The English patient (1996) Regisseur: Anthony Minghella

  In Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een ruïne van een villa, zorgt Hana (Juliette Binoche), een verpleegster, toegewijd voor haar patiënt met enorme brandwonden en halfzijdige verlamming, Laszlo de Almásy (Ralph Fiennes). Zijn verleden wordt getoond in flashbacks en onthult zijn betrokkenheid bij een noodlottige liefdesrelatie.   Minghella's verleidelijke Oscar-winnende bewerking van de roman van Michael Ondaatje bevat veel scènes die werden gefilmd op locatie in Toscane. Sommige externe shootings tonen het gehucht Ripafratta, dat over een fort en brug over de Serchio loopt. Maar de meeste scènes zijn in de Val d”Orcia gefilmd, met name in het plaatsje Pienza. Het Toscaanse klooster Sant 'Anna in Camprena is een markeerpunt, hier was de Engelse patiënt in de jaren dertig werkzaam als kaartmaker. De 13e-eeuwse Bacci-kapel in de basiliek van San Francesco in Arezzo komt ook voor in een ontroerende scène wanneer Hana de fresco's van Piero della Francesca bestudeert.Bekijk de Engelse patiënt op Amazon.

  Hannibal (2001) Regisseur: Ridley Scott

  Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), de moordende kannibaal, ontloopt al jarenlang met succes de autoriteiten en leeft vredig in Florence in een 15e-eeuws pand op het Palazzo Capponi met fresco's van muzen van Ghirlandaio,. Hij is vermomd als expert in Florentijnse kunst en geschiedenis.   Problemen beginnen voor Lecter wanneer de lokale politiecommissaris Rinaldo Pazzi (Giancarlo Giannini) Hannibal begint te verdenken. Pazzi wordt afgeleid door de fascinatie van Hannibal voor zijn echtgenote Allegra - huiveringwekkend vormgegeven in de operascène in het klooster van Santa Croce. Wanneer Pazzi hoort over de prijs op het hoofd van Lecter, voor iedereen die meewerkt in het gevangennemen probeert Pazze Lecter hem te kidnappen maar dit blijkt geen goede keuze. Hannibals lange spoor van moord toont Florence in al zijn gotische glorie terwijl hij zijn gruwelijkste misdaden begaat op het Piazza della Signoria en Piazza della Repubblica waarbij hij de Porcellino-fontein op het Piazza del Mercato Nuovo beklad met het bloed van zijn slachtoffer.Bekijk Hannibal op NowTV.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag