Login


Carciofi Ripieni (gevulde artisjokken)

  • Carciofi Ripieni (gevulde artisjokken)

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 40 minuten
    250 caloriën per portie


    Ingrediënten:
    4 artisjokken
    paneermeel
    zout
    peper
    4 plakken ham
    4 plakken Percorino-kaas
    olie
    knoflook

    1. Was de artisjokken, verwijder de groenste bladeren en snij vervolgens de scherpe punten van alle blaadjes en open de bladeren als een bloem.
    2. Snij de steeltjes er af, zodat de artisjokken op een vlak oppervlak kunnen staan.
    3. Meng in een mixer het paneermeel, de plakjes ham, knoflook en de stukken die u onder van de artisjokken afsneed.
    4. Vul het hart van de artisjokken met deze mix. Zet de artisjokken in een grote pan met een beetje olie en breng op smaak met zout en peper.
    5. Langzaam koken en als het heet is, giet u een half glas water op de bodem van de pan. Afdekken en langzaam door laten koken.
    6. Na 20 minutes plaatst u de plakjes Pecorino-kaas op de artisjokken. Wacht een paar minuten en vervolgens heet serveren.

    Recept download

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag