Login


Winkelen & parkeren

 • Winkelen

  Naast uitstekende wijnen en levensmiddelen gaat winkelen in Chianti ook over lokale ambachten en kleurrijke markten. Kunst, tafellinnen en handgemaakte schoenen zijn hier allemaal te vinden. Wat de ambachten betreft, tonen de Chianti-steden de lokale tradities van houtbewerking, mandenvlechten, terracotta en keramiek. Wil je meer suggesties, bekijk dan onze reisgidsen voor GaioleGreve, Panzano, Castellina, Radda en Castelnuovo Beradenga


 • Castello di Brolio

  Castello di Brolio, een beroemd Chianti kasteel, ligt tussen Gaiole en Castelnuovo Beradenga. De Brolio-wijnproeverij en de cadeauwinkel kunnen deel uitmaken van een geweldig dagje uit, evenals de route ernaartoe. Dit is het klassieke landschap van de Chianti, met zijn mix van wijngaarden, olijfgaarden, eiken en kastanjebomen. Documenten getuigen dat de familie Ricasoli al sinds 1141 in de wijn zit, dus reken op het kopen van een paar mooie jaargangen en misschien zelfs een paar mooie wijnglazen. Samen met Chianti Classico produceert het landgoed ook Super Tuscans, zoals Casalferro. Toch zijn de marktleiders in de Super Tuscans Ornellaia en Masseto, geproduceerd door de rivaliserende Frescobaldi-wijnbaronnen. Als u in Brolio bent, boek dan een bezoek aan de kasteelkelders, maak een rondrit op het landgoed, proef de wijnen en bezoek het familiemuseum.


  Adres: Castello di Brolio
  Localita Madonna a Brolio
  53013
  Gaiole in Chianti
  Tel: (+39) 0577 7301
  Web: www.ricasoli.com

 • La Bottega di Passignano, Badia a Passignano

  In de oude abdij van Badia a Passignano kun je een wijnproeverij doen en winkelen voor producten van Antinori, zoals de olijfolie van de wijndynastie. De Bottega toont Antinori-wijnen, samen met exclusieve levensmiddelen van Procacci, de beroemde Florentijnse delicatessen die nu eigendom zijn van de Antinori. Lekkere souvenirs zijn Procacci-jams en truffel delicatessen. Je kunt ook wijnen kopen van andere Antinori-landgoederen, van stevige Chianti Classico-wijnen tot geprezen, maar dure Super Tuscans.


  Adres: Via di Passignano 33
  Badia a Passignano
  Localita Badia di Passignano
  50028
  Tavernelle Val di Pesa

  www.osteriadipassignano.com
  www.antinori.it
  Tel: (+39) 055 8071278

 • Parkeren & Vervoer

  Parkeren
  De meeste Toscaanse steden hanteren een ZTL-systeem, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-bewoners. Je auto moet je buiten de muren parkeren. De steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena.

  Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda en Castelnuovo Beradenga.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

  Vervoer


  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of GPS bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  In plaats daarvan is de Florence-Siena weg (Superstrada Firenze-Siena) een autosnelweg die naar de Chianti leidt. Poggibonsi Nord is de afslag naar Chianti. Volg vanaf daar je kaart of GPS.

  De SR2 - Cassia is de oude Romeinse weg die parallel loopt aan de Superstrada en grenst aan de Chianti, via Poggibonsi en Monteriggioni.

  De Chianti met de trein: de Chianti is geen eenvoudige plaats om per trein te bereiken. De treinverbinding bereikt nauwelijks de attracties van Chianti, wat een deel van de reden is waarom het gebied zo vredig is. Het belangrijkste station van Chianti is Castellina in Chianti, dat op de lijn Siena-Florence ligt, maar je dient wel over te stappen bij Empoli.

  De Chianti met de bus: de bussen bieden meer bruikbare diensten, maar de sporadisch opererende 365-lijn laat zien dat ook de busschema’s niet altijd handig zijn, met slechts een beperkte dienstverlening op zondag. Bussen rijden van Florence naar Greve, Radda, Castellina en Gaiole.

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag