Login


Winkelen, parkeren & openbaar vervoer

 • Punta Ala en Forte dei Marmi zijn de resorts als u opzoek bent naar designer kleding, ook rond de chique jachthaven van Punta Ala. Voor het plezier kunt u op de woensdagmarkt van op de Piazza Marconi snuffelen naar alles, van nertsmantels tot stijlvol beddengoed en zwemkleding, of van topdesignersmode tot imitaties. In de zomer is er een extra zondagsmarkt, gehouden op hetzelfde plein. Als je hongerig bent tijdens het winkelen, pak dan knapperige hapjes van foccaccia of `pizza a taglio' (pizza per stuk) van Da Valé, een populaire bakkerij (Piazza Garibaldi 4, Forte dei Marmi, T: 0584 89361). In tegenstelling tot Forte biedt Viareggio een breder scala aan dagelijkse boodschappen, ook al zijn er ook veel designerwinkels.

 • Profumeria Walchiria

  Deze Art Nouveau, retro-stijl parfumerie wil niet verblinden met designgeuren maar met niche geuren. De deskundige eigenaar weeft bereidwillig spreuken rond de parfums, vertelt de geschiedenis van hun creatie en past het juiste parfum aan de juiste klant aan.
  Adres: Piazza Massimo d’Azeglio 62, 55049 Viareggio
  Tel: 0584 45069
  Web: www.walkirialaprofumeria.com

 • Super-Tuscan wine route

  Winkelen in een groot deel van de Maremma is wijngerelateerd. Dit is winkelen 'op de hoef' in de vorm van wijnroutes. Sassicaia, Ornellaia, Grattamacco en Le Macchiole behoren tot de beste van de Costa degli Etruschi's zogenaamde Super Tuscans. Veel landgoederen verwelkomen bezoekers voor wijnproeverijen en wijngaardrondleidingen. In Cecina, ten zuiden van Castiglioncello, neemt u de binnenlandse weg naar het middeleeuwse Bolgheri, een plekje van de Maremma in de mode voor de Super Tuscans. Deze omvatten de zeer gewaardeerde Sassicaia, Ornellaia en Solaia. Voor veel wijnkenners is dit de toekomst van de Toscaanse wijnbouw.

 • Rocca di Frassinello

  Rocca di Frassinello is een bekende wijn in de Maremma, een mix van Sangiovese, Cabernet en Merlot, een wijn met de elegantie van Bordeaux en de robuustheid van Toscane. De wijnmakerij is ontworpen door Renzo Piano, de Italiaanse `architect'. Na een rondleiding door de kelders, is het tijd om deze fijne wijnen te proberen, zo vorstelijk als de beste Bordeaux.

  Adres: Localita Poggio alla Guardia - Giuncarico Scalo, Gavorrano (Maremma/Grosseto)
  Tel: 0566 88400
  Web: www.castellare.it

 • Parkeren & openbaar Vervoer

  De meeste Toscaanse steden hebben een strikt ZTL-systeem, een Limited Traffic Zone. Dit betekent dat het Centro Storico (historisch centrum) in wezen gesloten is voor het verkeer, met name voor niet-inwoners. De auto's zullen buiten deze zone moeten worden gelaten. De ZTL van Forte dei Marmi beslaat in de zomer een groter gebied, dus verwacht dan meer beperkingen.  Toch is het parkeren aan de kust over het algemeen eenvoudiger dan in de kunststeden en middeleeuwse heuvelsteden van Toscane.

  Advies voor ZTL’s:
  U kunt andere auto's zien die de ZTL-grens (beperkte verkeerszones) passeren en aannemen dat u verder kunt gaan. Dat is niet zo. De chauffeurs die de ZTL-zone binnenrijden, zullen waarschijnlijk lokale bewoners zijn en een verblijfsvergunning hebben. Bezoekers zijn niet aansprakelijk voor boetes. Zones worden bewaakt door camera's, dus tickets worden direct en automatisch uitgegeven, zodra (en elke keer) de auto de ZTL-grens oversteekt. 

  Forte dei Marmi biedt eenvoudigere parkeermogelijkheden dan veel Toscaanse steden, behalve in piekperiodes. Er is een tekort aan parkeergelegenheid tijdens de reguliere woensdagochtendmarkt en tijdens de seizoensgebonden zondagochtendmarkt. Goede parkeermogelijkheden zijn over het algemeen aan zee, rond Viale Italico (gratis) en (betalend) op Viale della Repubblica. (Zie Forte dei Marmi gids voor meer informatie).

  Viareggio biedt eenvoudigere parkeermogelijkheden dan veel Toscaanse steden, behalve in piekperiodes. Het is goed mogelijk om te parkeren in de buurt van de grote promenade, maar het is meestal betaald parkeren (meestal van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds). Er zijn ook parkeerplaatsen (met gratis busverbindingen) in de buurt van de zee en de hoofdpromenade. (Zie de Viareggio gids voor meer informatie).

  Voor meer informatie over openbaar vervoer in Viareggio (en ook in de provincie Lucca in het algemeen) kunt u contact opnemen met Mover: T: 0584 427021 en www.moverspa.it

  Punta Ala is zeer streng op het gebied van parkeren, vooral in het hoogseizoen. Zie het advies hieronder:
  http://www.marinadipuntaala.com/en/content/parking-areas

  Hoe er te komen en openbaar Vervoer:
  Hoe er te komen: Als u in Viareggio aankomt vanaf de A12, neemt u de afslag Viareggio-Camaiore. Neem de weg naar de Aurelia SS1, volg de borden naar een handige parkeergarage, zoals Largo Risorgimento.

  Met de auto:
  Vanaf Viareggio is het slechts 14 km rijden (of fietsen) naar Forte dei Marmi. Pisa ligt ongeveer 23km ten zuiden, Lucca ligt ongeveer 28km ten westen en Florence ligt op 110 km afstand, maar is een prima te doen voor een dagtrip. In de Maremma, aan de zuidkust, is Siena de meest voor de hand liggende grote stadsattractie.

  Met de trein:
  Het station van Viareggio ligt aan de westelijke rand van de stad. Het ligt op de lijn Firenze-Lucca en heeft een redelijk goede verbinding.

  Op de fiets:
  Op de belangrijkste parkeerterreinen, zoals Largo Risorgimento, zijn gratis fietsen te vinden, gekoppeld aan een handig lokaal fietsendelingsplan waar je je voor kunt inschrijven. (via MO.VER, via Regia 4 - 55049 Viareggio, T: 0584-427021 & www.moverviareggio.it)

  U kunt fietsen naar Forte dei Marmi, Marina di Pietrasanta en Lido di Camaiore. Voor meer informatie over de fietsroutes kunt u terecht op de website van het Forte dei Marmi resort en bij het VVV-kantoor: (via Spinetti 14, 55042 Forte dei Marmi. T: 0584 28029 & www.comune.fortedeimarmi.lu.it)

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag