Login


Wat mag u deze zomer niet missen in Toscane?

 • Het is eindelijk heerlijk warm weer en de inwoners van Toscane gaan lekker naar buiten. Zij genieten van de prachtige natuur in de regio en van leuke activiteiten zoals folkloristische festivals overdag en bruisende concerten onder de sterrenhemel. Ga met ons mee en sluit u aan bij de locals met de mooiste evenementen in juni, juli, augustus en september.

  De race is begonnen: Il Palio is het hoogtepunt van het jaar in Siena. Foto: Xinhua/Alamy

  Italië is het thuis van de ‘slow’ beweging, dus bezoek het vijfde Toscaanse Slow Travel Fest, een mooie selectie van outdoor events met gesprekken, cultuur, wandelingen, eten en muziekevenementen. Deze worden gehouden langs de route van de Via Francigena, drie weekenden in juni en september. De eerste, ‘Folks & Family’ wordt gehouden in Villafranca in Lunigiana en omvat een schitterend programma met wandelexcursies, fietstochten en paardrijritten, of hiken langs een rivier, storytelling, concerten, performances en workshops.

  Zie Pisa oplichten tijdens Luminara. Foto: Pisa Fotografie/Shutterstock

  Op de avond van 16 juni kunt u Pisa bewonderen bij een onvergetelijk evenement namelijk het Luminara di San Ranieri waarbij de rivier de Arno verlicht wordt door zeventigduizend kaarsjes langs de oevers en drijvend op het water. Een magisch feest dat dateert uit de zeventiende eeuw, Luminara is de aanloop naar het feest een dag later voor de patroonheilige St. Ranieri. Sluit u aan bij de menigte Pisani en geniet van de flikkerende kaarsen en van spectaculair vuurwerk dat in de oude stad wordt afgestoken.

  Intense rivalen komen elkaar iedere zomer weer tegen als Il Palio de stad Siena weer helemaal overneemt. Niet één maar twee waanzinnige paardenraces worden gehouden op het middeleeuwse plein Piazza del Campo van Siena. De dagen voor de races zijn opwindend in Siena en leuk om mee te maken, de straten zijn versiert met kleurrijke banieren van de zeventiende-eeuwse contrade, oftewel stadsdelen. Op de dag van een race start het event met het zegenen van de paarden gevolgd door een parade door de bruisende straten van meer dan zeshonderd deelnemers. De race is zo voorbij in een knallende snelle drie minuten, paarden en jockeys geven alles wat ze kunnen om de finish als eerste te bereiken. Lees ons interview met fotograaf Greg Funnel over het fotograferen van dit legendarische evenement.

  Zie Tosca in het huis van de componist aan het meer. Foto: Giorgio Andreuccetti

  Operaliefhebbers halen hun hart op samen met duizenden anderen van over de hele wereld bij de Torre del Lago waar het jaarlijkse Puccini festival plaatsvindt in het buitentheater van de villa van wijlen Puccini. De vijfenzestigste editie zal een uitgebreid programma van Puccini's werken bevatten, waaronder de opera's Turandot, La Bohème, Madame Butterfly, Aida, Manon Lescaut, Tosca en Le Villi. Vergeet niet het museum te bezoeken en door de tuin te slenteren met moderne sculpturen van Pietro Cascella, Jean-Michel Folon en Kan Yasuda. Voeg wat extra’s toe met onze ‘bluffers’ gids door Puccini-expert Adrian Mourby.

  Vul bij Mercantia de ‘vierde dimensie’ in. Foto: Massimo Tordini

  Het pittoreske plaatsje Certaldo, op een uurtje rijden van Florence biedt een intrigerende mogelijkheid om de ‘vierde dimensie’ binnen te gaan… Het internationale straattheaterfestival Mercantia prikkelt de zintuigen. Er zijn veel verschillende optredens in het sfeervolle stadje, in geheime tuinen en in schattige binnenplaatsen. Parkeer onderaan bij de kabelbaan en neem de schilderachtige route omhoog, lopen kan ook.

  Cortona wordt in de zomer een fotogalerij. Foto: Massimo Tordini

  Elk jaar wordt Cortona on the Move georganiseerd, een programma van hedendaagse fotografie-evenementen en tentoonstellingen in de levendige stad Cortona, op zijn Etruskische heuvels.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag