Login


Eten & drinken

  • Vergeet niet dat dit gebied de geboorteplaats is van de Chianti Classico. Ga op zoek naar het symbool van de zwarte haan die Chianti Classico aanduidt. De wijn is gemaakt van Sangiovese-druiven, of een Sangiovese-blend, en gerijpt gedurende 14 maanden in Franse eikenvaten gevolgd door ten minste zeven maanden in de fles, of twee jaar voor een Riserva. Onze aanbevolen wijngaarden zijn te vinden in elk van de individuele Chianti-gidsen.
     
    De lokale restaurants variëren van gastronomisch tot laagdrempelige herbergen en allen zijn gespecialiseerd in versies van de Toscaanse keuken. De meest gedenkwaardige plekken vind je in kastelen en wijngaarden op het grondgebied van Gaiole, net buiten de stad. Pasta kan worden gemaakt met biologische lokale bloem en omvat klassiekers als pappardelle di lepre (pastalinten in hazensaus) of dezelfde pasta met wild zwijn (cinghiale ).
     
    En dit is maar een voorproefje van de Chianti. Bekijk onze aanbevelingen voor restaurants hieronder en ook onze andere gidsen voor de beste steden en dorpen in Chianti, die allemaal op ons Bestemmingsoverzicht staan.

  • L'Osteria al Ponte

    Dit is een populaire herberg in Gaiole en geliefd bij de lokale bevolking. Je kunt op een zomeravond dineren in de tuin. Het uitstekende menu biedt traditionele Toscaanse gerechten, soms met een creatieve draai. Klassieke Chianti-gerechten zijn onder meer crostini neri, tagliatelle met truffels, everzwijnenstoofpot of pasta met porcini champignons. Er is ook een pizzamenu. De wijnkaart bevat wijnen van minder bekende lokale wijngaarden, zoals Rocca di Castagnoli en Castello di San Sano.


    Adres: Via Antonio Casabianca 25
    53013
    Gaiole in Chianti

    Tel: 0577 744007

  • Il Ristorante Chianti

    Deze populaire stop op de Chianti-route ligt aan schilderachtige wegen, op ongeveer 6 km ten noorden van Gaiole of 9 km ten oosten van Radda. Dit landelijke restaurant bevindt zich op het glorieuze wijn- en olijfolielandgoed van Badia a Coltibuono, compleet met een 11e-eeuwse abdij. De herberg is gevestigd in de voormalige stallen en biedt in de zomer een charmant terras. Dineer onder een pergola met een rozenkrans en geniet van grotendeels biologische producten, onder meer van het landgoed zelf. Moderne Toscaanse gerechten zijn vleeswaren, biologische pasta met wilde eendensaus, venkelsoep, hoofdgerechten van lamsvlees of konijn en zelfgemaakte fruittaarten of zoete deegwaren met kastanje. Het indrukwekkende seizoensgebonden proefmenu kost minder dan €60, inclusief een wijnarrangement van vier wijnen. De wijn, olie en kastanjehoning van het landgoed zijn ook te koop.

    Adres: Badia a Coltibuono,
    Localita Badia a Coltibuono,
    53013
    Gaiole in Chianti


    Tel: 0577 749031
    Web: www.ristorante.coltibuono.com

  • La Casa Porciatti

    Deze gezellige wijnbar ligt verscholen in een vroeg 14e-eeuws gebouw in het hart van het naburige Radda in Chianti. Het fungeert ook als een goed geprijsde herberg en wijnwinkel. Samen met een brede selectie Toscaanse wijnen kun je je tegoed doen aan taglieri, schotels van zelf gezouten vlees of kaas, samen met porchetta (gebraden speenvarken). Voor iets meer substantiële gerechten, kies de stompe pici pasta met een vlezige ragù saus, ravioli met zwarte truffel of stevige ribollita soep. Florentijnse pens, everzwijnstoofpot en Sienese ossobuco staan ook op het menu.


    Adres: Piazza IV Novembre
    53017
    Radda in Chianti

    Tel: 0577 738055
    Web: www.casaporciatti.it

  • Il Ristoro

    Gelegen aan de mooie, weidse Castello di Ama wijngaard, diep in de heuvels van Chianti ten zuidwesten van Gaiole, gaat het bij deze herberg allemaal om de presentatie van de wijn in een 18e -eeuwse villa. Het kleine maar seizoensgebonden menu is perfect afgestemd op de landgoedwijnen. Authentieke goede gerechten zijn pasta met wilde zwijn saus, kip met zwarte olijven in wijnsaus of een zomerse wortel en courgettesoufflé met Pecorino-saus en een hazelnoottaart om het af te sluiten. Reserveer een balkontafel voor een adembenemend uitzicht. Om je alleen op de wijn te focussen, kies de L'Enoteca van het landgoed.

    Adres: Castello di Ama
    Localita Ama
    53013
    Gaiole in Chianti

    Tel: 0577 746191
    Web: www.castellodiama.com

  • L'Osteria del Castello

    Deze herberg ligt ten zuiden van Gaiole, in Castello di Brolio, en is het landgoed van het voorouderlijk kasteel van de wijndynastie Ricasoli. De herberg zelf bevindt zich in de zogenaamde bosco inglese (‘Engels hout’) in de buurt van de parkeerplaats. Het interieur ziet er traditioneel en toch eigentijds uit en weerspiegelt de boodschap die het landgoed over wijn en eten wil overbrengen. Gerechten bevatten elegante, creatieve variaties op de traditionele Toscaanse keuken. Samen met klassieke Florentijns beïnvloede vleesgerechten vind je hier meer vis op het menu dan in de meeste delen van de Chianti. Gerechten als olijven-gnocchi in Pecorino-saus of konijnensalade met knapperige spelt kunnen ook gecombineerd worden met de Ricasoli-wijnen. Eindig met de zelfgemaakte, knapperige cantuccini koekjes, idealiter ondergedompeld in Vin Santo. Maaltijden zijn gemiddeld geprijsd of iets daarboven, afhankelijk van de gekozen wijn. Als je alleen een wijnproeverij wilt, ga dan naar de hedendaagse cantina (kelders en proeflokaal) die net buiten de hoofdingang van het landgoed ligt.

    Adres: Castello di Brolio,
    Localita Madonna a Brolio,
    53013
    Gaiole in Chianti

    Tel: 0577 730290
    Web: www.ricasoli.com

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag