Login


De beste plaatsen om onvergetelijke bijzondere souvenirs te vinden.

 • De markten in Toscane bestaan uit meer dan eten alleen. Bekijk onze tips voor de beste markten om antiek, kunst of een ander authentiek souvenir te bemachtigen.

  Florence

  Mercato delle Pulci aan het Piazza del Ciompi in Florence is een vlooienmarkt die dagelijks gehouden wordt. Met meubels, antiek, prenten, munten, sieraden, brocante en antiquarische boeken. De laatste zondag van iedere maand heeft de markt nog meer kramen, behalve in augustus.

  Siena

  Op de derde zondag van iedere maand, behalve in augustus, staat Piazza del Mercato vol gezellige kraampjes met antiek en curiosa. Het marktplein is de moeite van het ontdekken waard. Het staat bekend als Il Tartarugone omdat de omliggende daken lijken op het schild van een schildpad.

  Lucca

  De antiekmarkt van Lucca is bij lokale inwoners ook zeer in trek. De markt vindt iedere derde weekend van elke maand plaats voor de kathedraal van San Martino. In hetzelfde weekend kunt u in de Mostra Piazzetta dell”Atre moderne kunst en beeldhouwwerken bewonderen van lokale kunstenaars. Dit is een openluchttentoonstelling in de Piazzaetta San Carlo en Piazzetta dell’ Arancio..

  Arezzo

  Meer dan vierhonderd exposanten staan op de Fiera Antiquaria. Iedere zondag van elke maand trekt deze bijzonder markt uit heel Italië bezoekers aan. Geen wonder dat deze beroemde antiekmarkt die in het stadscentrum gehouden wordt een grote aantrekkingskracht heeft op verzamelaars.

  Pistoia

  In de schitterende voormalige Breda machinefabriek gelegen aan de Via Pertini wordt een markt gehouden met antiek, bric-a-brac en hedendaagse kunst verkoopt. Ieder tweede weekend van elke maand.

  Perugia

  Op prachtig keramiek en bijzondere antieke sieraden komen echte verzamelaars af bij deze maandelijkse markt in Perugia in het Palazzo della Prefettura in de zomer en in Rocca Paolina in de winter.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag