+31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse Chianti-kip cacciatora

  • Toscaanse Chianti-kip cacciatora

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur (of een nachtje) voor het marineren; kooktijd 1,5 uur.
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3 (makkelijk)

    Ingrediënten
    4 grote kippenpoten
    snufje zout
    snufje gemalen zwarte peper
    1/2 fles Chianti-wijn
    1 el olijfolie
    100 gr blokjes pancetta
    2 laurierblaadjes
    takje rozemarijn
    2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
    een ruime handvol groene Italiaanse olijven
    400 gr tomaten uit blik
    royale scheut balsamicoazijn
    snufje gerookte paprikapoeder
    1 tl gedroogde oregano
    50 gr geraspte mozzarella

    1. Kruid de kip en marineer in de wijn, minimaal 1 uur, maar liever een hele nacht als er genoeg tijd is.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bruin de kip aan, zo nodig in enkele porties.
    3. Voeg de pancetta aan de pan toe tot deze begint te bruinen.
    4. Oven voorverwarmen op 180°C.
    5. Breng kip en de pancetta plus de wijnmarinade over naar een ovenschaal met deksel.
    Meng de tomaten, knoflook, laurier en rozemarijn erdoor.
    Voeg een scheutje balsamicoazijn, een snufje gerookte paprikapoeder en de oregano toe en bedek de schaal met een deksel.
    6. 1,5 uur in de oven bakken. 10 minuten voordat het klaar is, strooit u de geraspte mozzarella over de kip.
    7. Serveren met een groene salade, vers knapperig brood en een Chianti-wijntje.

    Door Caroline Cowe
    www.carolinemakes.net

Vakantiehuis zoeker