Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse Chianti-kip cacciatora

  • Toscaanse Chianti-kip cacciatora

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur (of een nachtje) voor het marineren; kooktijd 1,5 uur.
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3 (makkelijk)

    Ingrediënten
    4 grote kippenpoten
    snufje zout
    snufje gemalen zwarte peper
    1/2 fles Chianti-wijn
    1 el olijfolie
    100 gr blokjes pancetta
    2 laurierblaadjes
    takje rozemarijn
    2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
    een ruime handvol groene Italiaanse olijven
    400 gr tomaten uit blik
    royale scheut balsamicoazijn
    snufje gerookte paprikapoeder
    1 tl gedroogde oregano
    50 gr geraspte mozzarella

    1. Kruid de kip en marineer in de wijn, minimaal 1 uur, maar liever een hele nacht als er genoeg tijd is.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bruin de kip aan, zo nodig in enkele porties.
    3. Voeg de pancetta aan de pan toe tot deze begint te bruinen.
    4. Oven voorverwarmen op 180°C.
    5. Breng kip en de pancetta plus de wijnmarinade over naar een ovenschaal met deksel.
    Meng de tomaten, knoflook, laurier en rozemarijn erdoor.
    Voeg een scheutje balsamicoazijn, een snufje gerookte paprikapoeder en de oregano toe en bedek de schaal met een deksel.
    6. 1,5 uur in de oven bakken. 10 minuten voordat het klaar is, strooit u de geraspte mozzarella over de kip.
    7. Serveren met een groene salade, vers knapperig brood en een Chianti-wijntje.

    Door Caroline Cowe
    www.carolinemakes.net

Beleef een officiele Toscane Tour met

Cinque Terre Private Tour with Stop in Pisa

Private 5 Terre Tour with stop in Pisa ...
A whole, intense and unforgettable day dedicated to the discovery of one of the most amazing and enchanting landscapes in the World.

Five villages, suspended between sea and land, hanging from sheer cliffs surrounded by hills and vineyards, which will allow us to immerse into a little piece of Heaven. 

  • LA SPEZIA
  • RIOMAGGIORE
  • VERNAZZA
  • CORNIGLIA
  • MANAROLA
  • MONTEROSSO
  • time to stop in Pisa and see the famous tower
Group Maximum: 15 travelers

vanaf 110 Euro

Traditional Home Cooking Experience in a Villa in Lucca with Dinner

Enter a prestigious Villa in Lucchesia and experience an authentic hands on cooking class with a passionate local chef. Enjoy the lunch or dinner with a fine selection of wine.

vanaf 85 Euro

Florence Card: Official Museum Pass for 72 Museums delivered to your hotel

The Florence Card
The Florence Card is the official museum pass of the City of Florence. It is valid for 72 hours starting from the first entrance and it allows you to enter only once into all the museums of the circuit and to visit permanent collections and temporary exhibitions.

With the card you can enjoy the priority access to museums with no need to make a reservation. And you can skip the lines to your favorite museums. The card gives you access to 72 museums (72 different museums for 72 hrs)

Some of the many highlights of the museums you can visit, are: Santa Maria Novella Church, Cappelle Medicee (Medici Chapel in San Lorenzo), Uffizi Gallery, Galleria dell'Accademia (Davd), Campanile di Giotto, Museo di Storia Naturale, Museo Galileo, Casa Buonarroti, Museo Casa di Dante, Torre di Palazzo Vecchio and the Basilica San Lorenzo.

vanaf 110 Euro

Wine and Food Tour in the Lucca Countryside by Minivan

Your tour will start by visiting Montecarlo, a typical medieval village placed on the hill that overlooks Val di Nievole and Lucca's plain.

The owner or a qualified guide, will guide you inside the life of the village. During your visit, you will learn about the olive, food and wine that is produced here.

vanaf 74 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook