Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse Chianti-kip cacciatora

  • Toscaanse Chianti-kip cacciatora

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur (of een nachtje) voor het marineren; kooktijd 1,5 uur.
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3 (makkelijk)

    Ingrediënten
    4 grote kippenpoten
    snufje zout
    snufje gemalen zwarte peper
    1/2 fles Chianti-wijn
    1 el olijfolie
    100 gr blokjes pancetta
    2 laurierblaadjes
    takje rozemarijn
    2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
    een ruime handvol groene Italiaanse olijven
    400 gr tomaten uit blik
    royale scheut balsamicoazijn
    snufje gerookte paprikapoeder
    1 tl gedroogde oregano
    50 gr geraspte mozzarella

    1. Kruid de kip en marineer in de wijn, minimaal 1 uur, maar liever een hele nacht als er genoeg tijd is.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bruin de kip aan, zo nodig in enkele porties.
    3. Voeg de pancetta aan de pan toe tot deze begint te bruinen.
    4. Oven voorverwarmen op 180°C.
    5. Breng kip en de pancetta plus de wijnmarinade over naar een ovenschaal met deksel.
    Meng de tomaten, knoflook, laurier en rozemarijn erdoor.
    Voeg een scheutje balsamicoazijn, een snufje gerookte paprikapoeder en de oregano toe en bedek de schaal met een deksel.
    6. 1,5 uur in de oven bakken. 10 minuten voordat het klaar is, strooit u de geraspte mozzarella over de kip.
    7. Serveren met een groene salade, vers knapperig brood en een Chianti-wijntje.

    Door Caroline Cowe
    www.carolinemakes.net

Beleef een officiele Toscane Tour met

TRUFFLE and WINE TOUR Snuffle and Truffle: Truffles, Chianti Wine and Olive Oil

Schedule

10.00 am. Departure from Florence.
10.45 am. Arrival at San Miniato (The Truffle Tuscany Town). Truffle hunting tour with dog through woods. According the availability the truffle tour can run in a different place such Chianti Area (Tuscany Castle) or Florence Area (Tuscany Castle)
12:00 am. Lunch with truffle based appetizer. Wine Tasting
02:00 pm. Departure to Chianti region for wine tasting and olive oil tasting at organic farm included wine tour (see the cellars)
04:00 pm. Departure to Florence
05:00 pm Return to Florence
Price includes:
– Truffle hunting.
– Lunch with truffle appetizers and Wine Tasting
– Wine tasting and Olive Oil tasting at the winery (Chianti DOCG and Supertuscan IGT)
- Panoramic stops

vanaf 350 Euro

Uffizi Gallery Independent Tour

This is the perfect tour for all those customers who wish to visit the Uffizi Gallery in total freedom and at their own pace, guided by an audio commentary of expert art historians recorded in their own language.

vanaf 38 Euro

3-hour Tuscan Cooking Class with Lunch or Dinner and Wine Tasting

Join a 3-hour Tuscan cooking class with wine and extra virgin olive oil tasting and tour of the family's vineyard and olive grove. Enjoy lunch or dinner in the farm's family kitchen eating what you have prepared at the end of the class. This is a wonderful opportunity to explore the simple but tasty flavors of traditional Tuscan food which families regularly enjoy in this region. Morning or afternoon start time is available.

vanaf 115 Euro

Pisa and Lucca Shore Excursion from Livorno Port

Private Shore Excursion to Pisa and Lucca from Livorno port with an English speaking driver able to give an overview of the region and cities you are visiting in a Mercedec a/c minivan.

vanaf 400 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook