Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Langzaam gekookt varkensvlees

  • Langzaam gekookt varkensvlees op Toscaanse wijze

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 6-8 uur in een slowcooker (elektrische stoofpan)
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten
    250 gr gedroogde cannellinibonen
    400g buikspek 
    2 grote uien
    3 wortels
    4 tomaten
    2 courgettes
    2 teentjes knoflook
    3 tl salie
    versgemalen zout en peper
    1 blikje tomaten
    1 glas witte Chianti-wijn

    1. Wel de bonen een nacht in koud water.
    2. Giet en spoel af en doe deze op de bodem van een slowcooker.
    3. Doe de uien en wortelen langs de kanten van de slowcooker, voeg tomaten en courgettes toe.
    4. Mix de knoflook en salie. Spreid het mengsel over de varkensbuik en doe dit in de slowcooker.
    5. Voeg een gals Chianti wijn toe en wat peper en zout naar smaak.
    6. Kook 5 uur op de hoogste stand of 8 uur op de laagste stand.
    7. Een paar uur voordat u serveert voegt u een blik gepelde tomaten toe. U kunt extra water toevoegen, of wijn, wanneer nodig, maar de slowcooker houdt al het vocht en stoom vast, het is vaak niet eens nodig om extra vocht toe te voegen.
    8. Wanneer het varkensvlees gaar is en uit elkaar begint te vallen roert u de inhoud van de slowcooker ieder half uur om alles te mengen, en zorg ervoor dat alles is rijkelijk bedekt met tomatensaus.
    9. Serveer met een lekker stuk brood met harde kost.

    Door Cheryl Pasquier
    http://madhousefamilyreviews.blogspot.co.uk/2016/09/madhouse-recipe-tuscan-slow-cooked-pork-and-beans.html

Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook