Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Langzaam gekookt varkensvlees

 • Langzaam gekookt varkensvlees op Toscaanse wijze

  Voor 6 personen
  Bereidingstijd: 6-8 uur in een slowcooker (elektrische stoofpan)
  Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

  Ingrediënten
  250 gr gedroogde cannellinibonen
  een stuk buikspek (±400 gr)
  2 grote uien
  3 wortels
  4 tomaten
  2 courgettes
  2 teentjes knoflook
  3 tl salie
  versgemalen zout en peper
  1 blikje tomaten
  1 glas witte Chianti-wijn

  Week de bonen een nachtje in koud water. Normaalgezien moeten bonen 12 uur weken, als u de gebruiksaanwijzingen op de verpakking leest, maar omdat ik een slowcooker ga gebruiken, waar ze een paar uur in gekookt worden, heb ik de bonen maar 3 uur geweekt. De weektijd hangt dus van de methode af die u gaat gebruiken.
  Bonen afgieten en afspoelen en onderin de slowcooker leggen. Pel de uien en de wortels, snij ze in grote stukken en leg deze tegen de zijkanten van de slowcooker.
  Snij de tomaten in kwarten en de courgettes in grote stukken en gooi deze ook in de slowcooker.
  Plet de knoflook in een klein schaaltje en meng de salie erdoor. Spreid dit mengsel over het buikspek en leg het buikspek daarna in de slowcooker.
  Schenk een glas Chianti-wijn in de slowcooker (ik heb witte wijn gebruikt omdat ik toevallig een fles open had, maar u kunt ook rode gebruiken, hoor!) en kruid het met zout en peper. Op de hoge stand 5 uur koken of op de lage stand 8 uur: wat u het beste uitkomt. De slowcooker maakt het niet uit, het komt er altijd goed uit.
  Een paar uur voordat ik het ging serveren, heb ik een blik tomaten toegevoegd. Ik gebruikte hele tomaten in blik, omdat die wat grover uit de slowcooker komen dan de tomatenblokjes. U kunt zo nodig extra water (of wijn) toevoegen, maar een slowcooker houdt alle stoom en vocht vast, dus u hoeft meestal niet veel vocht toe te voegen.
  Als het vlees door en door gekookt is en draadjesvlees wordt, dan de inhoud van de slowcooker elk half uur roeren, zodat alles goed gemengd wordt. Dat helpt om de smaken te verenigen en alles goed met de rijke tomatensaus te bedekken. Serveren met krokant brood, waar u alle saus van het bord mee kunt afvegen!

  Door Cheryl Pasquier
  http://madhousefamilyreviews.blogspot.co.uk/2016/09/madhouse-recipe-tuscan-slow-cooked-pork-and-beans.html

Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook