Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Langzaam gekookt varkensvlees

  • Langzaam gekookt varkensvlees op Toscaanse wijze

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 6-8 uur in een slowcooker (elektrische stoofpan)
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten
    250 gr gedroogde cannellinibonen
    een stuk buikspek (±400 gr)
    2 grote uien
    3 wortels
    4 tomaten
    2 courgettes
    2 teentjes knoflook
    3 tl salie
    versgemalen zout en peper
    1 blikje tomaten
    1 glas witte Chianti-wijn

    Week de bonen een nachtje in koud water. Normaalgezien moeten bonen 12 uur weken, als u de gebruiksaanwijzingen op de verpakking leest, maar omdat ik een slowcooker ga gebruiken, waar ze een paar uur in gekookt worden, heb ik de bonen maar 3 uur geweekt. De weektijd hangt dus van de methode af die u gaat gebruiken.
    Bonen afgieten en afspoelen en onderin de slowcooker leggen. Pel de uien en de wortels, snij ze in grote stukken en leg deze tegen de zijkanten van de slowcooker.
    Snij de tomaten in kwarten en de courgettes in grote stukken en gooi deze ook in de slowcooker.
    Plet de knoflook in een klein schaaltje en meng de salie erdoor. Spreid dit mengsel over het buikspek en leg het buikspek daarna in de slowcooker.
    Schenk een glas Chianti-wijn in de slowcooker (ik heb witte wijn gebruikt omdat ik toevallig een fles open had, maar u kunt ook rode gebruiken, hoor!) en kruid het met zout en peper. Op de hoge stand 5 uur koken of op de lage stand 8 uur: wat u het beste uitkomt. De slowcooker maakt het niet uit, het komt er altijd goed uit.
    Een paar uur voordat ik het ging serveren, heb ik een blik tomaten toegevoegd. Ik gebruikte hele tomaten in blik, omdat die wat grover uit de slowcooker komen dan de tomatenblokjes. U kunt zo nodig extra water (of wijn) toevoegen, maar een slowcooker houdt alle stoom en vocht vast, dus u hoeft meestal niet veel vocht toe te voegen.
    Als het vlees door en door gekookt is en draadjesvlees wordt, dan de inhoud van de slowcooker elk half uur roeren, zodat alles goed gemengd wordt. Dat helpt om de smaken te verenigen en alles goed met de rijke tomatensaus te bedekken. Serveren met krokant brood, waar u alle saus van het bord mee kunt afvegen!

    Door Cheryl Pasquier
    http://madhousefamilyreviews.blogspot.co.uk/2016/09/madhouse-recipe-tuscan-slow-cooked-pork-and-beans.html

Beleef een officiele Toscane Tour met

Private Tour: Lucca and Pisa with Typical Pastry Tasting and Optional Lunch

Revel in the personalized attention of your own driver on this full-day, private tour of Pisa and Lucca. Upgrade your ticket to include a delicious 2-course lunch in a typical trattoria, located a few steps away from the Leaning Tower.

vanaf 112 Euro

HILLS OF FLORENCE BY ELECTRIC BIKES with Gelato and Multimedia Show


Florence is surrounded by spectacular hills that we can easily reach with our electric bicycles! Starting from the city center, in a few minutes we’ll be on the top of the city where to enjoy an amazing view. Riding throught the scenic roads of the country we’ll discover castles, villas, olive trees and the wonderful surrounding landscapes of Florence. This is the best eco-tour to have fun, enjoying nature, sunny days, and the breathtaking view of the hills. At the end of the tour, a good refreshing ice-cream will waiting for you!
After our tour, you'll have the possibility to enjoy the mulimedia exhibition host in Santo Stefano al Ponte ( Klimt Experience until April the 2nd; Renaissance in Florence from April to the end of October) .  30 minute multimedia experience about the amazing story of Florence. You'll feel to be the protagonist of the story, traveling among the centuries from Florence's foundation until nowadays throughout images, sounds musics and colours

vanaf 67 Euro

Toscaanse kookles en diner in Florence

Voel u een echte Toscaanse kok tijdens deze 4,5 uur durende avondkookcursus in een historisch paleis (palazzo) in Florence. Leer in de moderne keuken van het oude gebouw hoe u een typisch Toscaans viergangendiner klaarmaakt met gerechten zoals kippenstoofpot, verse pasta en 'tiramisu' (cacao, espresso en mascarponepudding). U krijgt waardevolle tips van een lokale chef-kok en kunt daarna van uw gerechten genieten tijdens een gezellig diner met bijpassende Toscaanse wijn.


U krijgt persoonlijke aandacht tijdens een groepsles met maximaal 12 deelnemers.

vanaf 68 Euro

Traditional Home Cooking Experience in a Villa in Lucca with Dinner

Enter a prestigious Villa in Lucchesia and experience an authentic hands on cooking class with a passionate local chef. Enjoy the lunch or dinner with a fine selection of wine.

vanaf 85 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook